VŠ...která?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41459 31.8.2011 8:09

Ahoj, už jsem maturtní ročník a chtěla bych si dát přihlášku na vysokou do Prahy, ale jsou 2 školy které zvažuji. VŠO nebo VŠE (momentálně teď studuji SŠ zaměřenou na cestovní ruch) je mi jasné, že obě jsou dobré, chtěla jsem se jen zeptat třeba holek co tam chodí nebo chodily a mají zkušenosti, jak to tam probíhá, atd..Díky za všechny odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já nastupuji na vysokou letos, sice na úplně něco jiného, ale od nás ze třídy (chodila jsem na gymnázium) se holky hlásily na VŠE. O té VŠO jsem ani neslyšela, nemám tušení, co je to za školu. :)
    Ale VŠE je velmi dobrá škola, mám kamarádku, která ji studuje teď už třetím rokem, strašně si ji vychvaluje. Jednou mi vyprávěla: Na gymnáziu jí matika nešla, měla s ní problémy, ale přesto nastoupila na VŠE. Tam si našla doučování, nějakého kluka z matfyzu, a matika ji začala hrozně bavit. Nějaké přednášky musí absolvovat v anglickém jazyce. Také prý měli besedu se samotným prezidentem, z čehož byla unešená. Také říkala, že na každou zkoušku mají pouze jeden pokus, že je to mnohdy náročné, ale zvládnout se to dá. No vypadalo to, že je tam opravdu velmi spokojená. :)

    Je dobré, že se takhle zajímáš, je tolik různých informací. :)

    Jinak tady pár stránek, co mi vyhodil google :):
    http://www.vse.cz/
    http://cs-cz.facebook.com/pages/V%C5%A0E-Vysok%C3%A1-%C5%A1kola-ekonomick%C3%A1-v-Praze/14065519414
    http://skoly.vzdelani.cz/
    http://www.kampomaturite.cz/vysoka-skola-ekonomicka-v-praze-1/
    http://www.everystudent.cz/vse-praha
    http://www.jaknavysokou.cz/news/vysoka-skola-ekonomicka-fakulta-vse/

    Tady nějaké diskuze:
    http://www.omlazeni.cz/vse-praha-fakulta-67-58927-0.html
    http://www.zpovednice.cz/detail.php
    http://www.ilist.cz/
    http://diskuse.doktorka.cz/vysoka-skola-zkusenosti-2/

    Snad jsem ti aspoň trochu pomohla. :)

  • Do prahy je velikej nával, sestřenice letos podávala přihlášky na plno škol a do prahy se dostala jen na jednu a to byla u nich na gymplu jedna z nejlepších:( Tak ti držím palce, aby si se dostala aspon na jednu z těhle dvou..

  • Určitě to zkus, ale začni se pořádně učit matiku, myslím, že ti co hlásí z gymplu mají obrovskou výhodu, já jsem se kvůli matice nedostala :( hodně lidí se dostane i zemědělku, ale prý si i na ekonomických oborech musí projít vším (takže exkurze do kravína a tak).
    Hlavně se tolik neupínej na Prahu a zkus si dát přihlášky i do jiných měst

  • To ti tady žádná nemůže pořádně poradit... Musíš si sama ujasnit co chceš, měla bys tam jít na dny otevřených dveří a poptat se místních studentů... A Praha je zbytečná, z toho co jsem slyšela, tak vesměs na všech VŠ jsou arogantní učitelé, často zákon nedodržující co se zkoušek týče, spousta práce navíc, a hlavně výdajů a stejně dobré vzdělání ti můžou poskytnout i v jiných městech (kde je i víc místa, protože se všichni ženou do Prahy) ...

  • Verousek893.9.2011 16:04

    Ono hlavně záleží, jestli chceš jít na veřejnou nebo na soukromou... VŠE je veřejná škola, je na ni velký nával a musíš se připravit na přijímačky a když se tam dostaneš, tak fakt makat, všechno dávat na první pokus. Když máš předmět zakončený např. zápočtem a zkouškou a např. zápočet dáš až na druhý pokus (opravný), tak zkoušku musíš udělat napoprvé, protože jeden opravný termín (který jsi měla povolený) už sis vyplácala na zápočtu, pokud zkoušku neuděláš, tak tě ze školy vyhodí...A hlavně se musíš dobře naučit matiku a jazyk. Jinak na ekonomické škole nemáš šanci :) VŠO je soukromá škola, takže tam musíš počítat s tím, že budeš muset platit školné (dívala jsem se a to máš 50.000kč/rok).

    Já studovala ekonomickou v Liberci a jak říká kacabi, na všech školách je to stejné, učitelé si dělají co chtějí, akorát hážou studentům klacky pod nohy a taky ta spousta peněz, co jsem do toho musela vložit a to je to veřejná škola, kdybych musela platit ještě 50.000kč/rok školné, tak to už bych fakt nezvládala. Za ty roky ti můžu říct, že nejhorší byl boj s učiteli, kteří ze sebe dělají strašně chytrý, ale když potřebuješ poradit, tak tě pošlou do háje :( Mám stejné vzdělání jako lidé na VŠE a když se ucházíš o zaměstnání, tak nikdo nehledí na to, jakou jsi dělala školu, důležité je, že máš vysokoškolské vzdělání (já jsem teda nezažila, že by někoho zajímala moje vystudovaná škola). To samé je třeba na střední, nikoho nebudou zajímat známky na maturitním vysvědčení. Jinak mám kamarádku, která šla na VŠE účto a ve třetím ročníku (těsně před bakalářem) měla nějaké problémy a bakalář se jí posunul... Já dala bakaláře v pohodě v termínu:) Chci tím říct, že na VŠE musíš VŽDY stoprocentně makat, jakmile jednou klopýtneš, tak je to vše háji :( Ale přeji ti hodně hodně štěstí, aby ses dostala na školu, kterou budeš chtít a zdárně ji zvládla :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist