VOŠ nebo VŠ

Otázku položila: Simona01 8.7.2022 17:37

Dobrý den, tento rok jsem úspěšně dokončila střední zdravotnickou školu (obor zdravotnický asistent). Přemýšlím kam dál, ale stále se nemohu rozhodnout. Jsem přijata na VoŠ (všeobecná sestra)v místě mého bydliště na denní studium a také na VŠ(všeobecná sestra) v Olomouci (kombinované studium). Titul bc. bych si chtěla dodělat i po absolvování voš.
Chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s kombinovaným studiem, jak se to dá zvládat a popřípadě co byste mi doporučili
Děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě VŠ,proč kombinovaně?

  • VŠ má tu výhodu, že s titulem bakalář můžete pracovat napříč EU, protože je zde prostupnost vzdělávání. Z VOŠ budete všeobecná sestra stejně jako z VŠ (budete mít stejné kompetence i platovou třídu), ale pokud chcete stejně bakaláře je podle mě zbytečné jít na VOŠ. Pokud při kombinovaném studiu pracujete v oboru, běžně se část praxe započítává. Někteří studenti si zkracují úvazek, aby měli prostor pro studium. Záleží na Vás kolik času např. potřebujete na učení...aj. Ale 3 roky není zase tak dlouhá doba a pokud má člověk srovnané priority (ví proč pracuje a studuje) dá se to zvládnout ;-)

  • Sla bych rovnou na VS.
    Ale proč kombinovane?

  • MagdaRadilka812.12.2023 5:58

    přijde mi zbytečné studovat obojí, jen jednou na VoŠ a jednou na VŠ. Co to má za význam? Šla bych rovnou na VŠ za vyšším vzděláním a pak do práce. Závidím ti ale, že v tom máš tak jasno. Já jsem po maturitě nevěděla, co dál, takže jsem šla do práce a teď si po večerech pouštím audioknihy o osobním rozvoji z https://progresguru.cz/audioknihy abych se co nejvíc dovzdělala, protože mi přijdou kolegové v práci, co mají VŠ mnohem chytřejší.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist