V noci se casto budi, poradite..?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397065 12.12.2018 4:24

Ahoj, mam 15ti mesicni holcicku a do cca 6-7mesicu spala celou noc. Ted je to strasne.. Budi se nekolikrat za noc a netusim cim bych ji mohla pomoci, aby mela klidne spani a tim i ja, protoze je to opravdu vycerpavajici a potrebuji behem dne fungovat a ne byt jen unavena.. Nejprve jsem to buzeni v noci prisuzovala rustu zoubku, ale tim to neni. Hladova take neni, kdyz se v noci budi nekdy staci napit caje a nebo dat dudlik a spinka dal. Akorat se to nekdy opakuje za celou noc treba 5x jindy daleko vickrat.. Pres den je uplne milionova, hodna, po obede spinka v klidu a nic ji netrapi. Kdyz jsem to rikala doktorce, tak mi rekla, ze nektere deti to tak zkratka maji. Mate nekdo podobnou zkusenost? Pripadne, jak to zkusit resit? Na bolesti briska netrpi, takze tim to take nebude.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad12.12.2018 6:26

    Moje dcera to měla podobně. Pokud se dobře pamatuju, tak pomohlo až oddudlíkování...

  • dancewomen12.12.2018 7:55

    Mně se syn budil co hodinu do 2 let a nepomohlo nic.Dcera jak kdy,ale v průměru tak 3x-5x za noc,tak doufám že to brzo taky přejde,teď je jí 17m.

  • Deti maji ruzna období, kdy se jim spanek meni. Taky jsem driv zkousela kde co, ale chce to cas. Preji ať se to brzy zlepsi.

  • terryk12.12.2018 14:45

    Řeknu to, co doktorka, některé děti tk tak mají. A není jich málo. Pokud ji netrápí zoubky, horko, zima, hlad, žízeň, bolesti, pak je ten spánkovy neklid způsobeny nejspíš tím, že neumí sama usnout, respektive v momentě, kdy se v noci distsne do fáze spánku lehčího, se vzbudí a potřebuje právě nějaký stimul, aby zase zabrala. To může být ten dudlík nebo flaska. Časem se to srovná, ale popravdě moc neporadím, jak s tím bojovat. Krom toho, že vytrvas. Občas se situace zlepší, když dítě začne chodit a přes den se víc unaví.

  • Jako naprosto nezkušenej člověk se zkusím zeptat: Je moc nereálné prostě vyrušit na čas to poobědové spaní? Aby byla hodně unavená a večer odpadla a byla ráda, že chrní?

  • Moje děti mají taky horší a lepší období. Doporučuji stránky Prosím spinkej a jejich knihu pohádek Pohadkopsaní pro klidné spaní a obecně jejich povídání o dětském spánku.

  • chmelinda12.12.2018 23:56

    Vítej do klubu;-), synovi je 5 let, tak do cca 6 měsíců spal dobře, ale pak to začalo, v noci se vzbudí zavolá mami, přijdu pohladím a spí dál, tak do 3,5 let se budil v průměru 5 x za noc, teď už je to lepší, jsme na průměru tak 2 - 3 x a dokonce už jsou noci kdy se nebudí, takže podle mě nezbývá než vydržet:-).Pokud se fakt potřebuju vyspat, tak spím s ním, sice se také budí, ale jen se přitulí a spíme dál, takže to tolik neruší mě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist