V kolika letech je dobré jít na gynekologii?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393616 14.8.2018 12:33

Ahoj, kdy by se mělo začít chodit ke gynekologovi? Mně je 14, mám hodně nepravidelnou menstruaci (od Vánoc jsem ji nedostala), ale mamka i doktorka říkala, že je to v pohodě.. tak k němu asi ještě chodit nemusím. Chodí se tam od 15 let nebo třeba až budu mít kluka atd.? A je prohlídka hodně nepříjemná? Omlouvám se, jestli mám moc otázek..

  • 14.08.2018 19:19:25 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A jak dlouho tu menstruaci už máš? Ono opravdu trvá třeba i rok, než se to ustali a začneš to dostávat pravidelně. :) Jinak na pravidelné prohlídky by se mělo chodit tak od 15, ať už máš nějaký problém, nebo ne.

  • Já jsem dostala druhou menstruaci až po téměř dvou letech (první byla v 16 letech) jinak co se týče gynekologie, tak pro mě je vyšetření vcelku příjemné, já byla kontrolována od nízkého věku, oba rodiče jsou gynekologové:-)

  • stupidiack14.8.2018 12:53

    Já byla na první prohlídce asi v 16 letech, protože jsem menstruaci do té doby nedostala, doktorka mi píchla injekci a do pár dnů jsem to dostala. V té době jsem žádného přítele neřešila, takže jsem tam šla skutečně jen kvůli tomu, že jsem prozatím nemenstruovala.
    A jestli je prohlídka nepříjemná nebo nedejbože bolestivá? Rozhodně ne, třeba zubař je nepříjemnější, u gynekologa jde za začátku spíš o stud.

  • byla jsem poprvé v 17 letech (téměř 18), když už jsem měla přítele a měla jsem nějaké problémy.
    dcera byla poprvé na gyndě v 10 letech po operaci slepáku, aby dostala návrh na lázně.
    co se nepříjemnosti týče - důležité se je uvolnit, aby to nebolelo, jak je člověk v křeči, je to více nepříjemné, když se zavádí vyšetřovací zrcadla. ale jak je zmíněno i jinde - ze začátku je to více o tom studu svléknout se třeba před lékařem-mužem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist