V jakém místě hledat zaměstnání?

Otázku položila: Anonym4756121680 14.7.2023 7:57

Zdravím womenky! Jsem vdaná, máme dvě děti školou povinné a od září budu studovat dálkově i já. Jsem nezaměstnaná a nevím, co by bylo vhodnější. Hledat práci v místě bydliště či v místě školy? Nebo někde v půli cesty? Cestovala bych hromadnou dopravou.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak asi co bude nejvíce vyhovovat vám... nepíšete, jak staré děti jsou, jak moc jsou na vás ještě závislé nebo už jsou starší a postarají se doma o sebe samy? Záleží taky, o jakou práci by šlo, jak časově náročnou atd...nevím, na tohle vám nikdo nic moc neporadí, to si musíte promyslet sama doma s manželem...

  • záleží na více okolnostech - jak často do školy bduete chodit, jakou vůbec práci budete hledat. pokud bduete ve škole 1x týdně tak je úplně jedno kde tu práci budete hledat. tam je to pak o tom, jak budou moci v zaměstnání případně kvůli studiu vyjít vstříc.

  • jaruska.loool17.7.2023 20:22

    Ono hodně záleží na tom, v jakém oboru to zaměstnání hledáte. Některé obory jsou vysloveně nevhodné pro to, abyste hledali na veřejných fórech a inzerentních serverech. Třeba na programování aplikace, respektive na vývojový software je lepší hledat přímo na zaměstnavatelích jako je třeba https://pixelmate.cz/software-na-miru protože oni sami dost málo inzerují veřejně.

  • MagdaRadilka810.2. 6:38

    Přesně to samé dilema jsem řešila před dvěma lety, když mladší syn nastoupil do školy a já jsem vůbec nevěděla, co bych mohla dělat. Vystřídala jsem několik zaměstnání a v žádném jsem nebyla spokojená. Začala jsem zvažovat možnost podnikání, abych konečně dělala to, co mě baví. Tudle možnost si nezvažovala? Je to velká svoboda a hlavně si můžeš pak práci organizovat podle sebe, nikdo tě do ničeho nenutí, jsi prostě svým pánem. Založení OSVČ jsem si zařídila přes https://sidlofirmypraha5.cz/sluzby/zalozeni-osvc a i když to není někdy lehký, přijdou kompikace, tak jsem svého rozhodnutí nikdy nelitovala :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist