V jaké fázi cyklu se objednat na IVF?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #333536 3.10.2017 19:06

Dobrý večer dámy, prosím ty zkušenější.. po 4 letech neúspěšného snažení jsme na jaře 2x absolvovali IUI (nic) a teď bychom tedy rádi na IVF. V jaké fázi cyklu je nejlepší se objednat? Jako jestli teď před přicházející ms nebo raději až po ní.. abychom tedy nepřišli o další měsíc (no jo, po 4 letech mesíc sem, měsíc tam, co).. a musí se mnou chodit od začátku manžel? Nebo jen na samotný odběr spermií?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na první konzultaci před IVF je to asi jedno, volila bych dobu po menzes, protože pravděpodobně bude gynekologická prohlídka. A na konkrétním postupu se domluvite s lékařem. Vzhledem k tomu, ze se dělají nějaká vyšetření, ten spermiogram apod., na samotnou stimulaci a IVF se jde az po těchto vyšetřeních, tedy ne hned po první konzultaci s lékařem.
    Manžela jsem brala na všeobecné konzultace (ale vyloženě nutné to asi není), samozřejmě chodil na spermiogram, na ultrazvuky při stimulaci už nechodil, tam by byl zbytečný:-)

  • Urcite se objednejte hned, na zacatku se musi vyresit papirovani, my museli jit oba jednou na konzultaci kde jsme dostali vsechny papiry k prostudovani a nenechali nas je podepsat na miste ale museli jsme za tyden prijit znovu oba a podepsat na miste pred ocima doktora.. pak zalezi na tom jestli vam zvoli kratky nebo dlouhy protokol, u dlouheho se zacinaji pichat injekce v pulce predchazejiciho cyklu, u kratkeho na zacatku toho daneho cyklu.. injekce dostanete domu a budete si pichat sama, pak jen kontrola jak se vyvijeji folikuly tam , to je jen bezna kontrola.. a pak uz odber vajicek pod narkozou, tam at s vami urcite manzel jde, at vas muze odvezt domu a par dni na to (zalezi jestli si priplatite za prodlouzenou kultivaci ale i s ni jsou to vetsinou tri dny, max je to asi 5..) uz se embrya vkladaji zpatky, tam muzete jit sama ale ja osobne byla rada ze byl manzel se mnou a take me odvezl domu autem... preju hodne stesti.. kdyz uz se do toho vrhnete tak uz je to cele dost rychle ;-)

  • Petra353.10.2017 19:55

    souhlasím s holkama, objednej se klidně hned, dále se budeš domlouvat tam, na kdy se co naplánuje, mám za sebou několik pokusů, držím pěsti :-)

  • Necetla jsem predchozi komenty, ale ono je to celkem jedno. Samotnemu IVF predchazi vysetreni a stejne se mesic ceka na schvaleni od pojistovny. Takze cim driv se objednate, tim driv zacnete, ale pocitejte minimalne dva mesice. Papirovani vysetreni atd.

  • Zavolej, objednej se a třeba další cyklus už do toho pujdete. Manžel byl objednaný na spg a hned za hodinu byly výsledky a už jsme řešili konkrétně. Lepší je před ovulací, dr.mě prohlédl a dle všeho byly folikly velké a odhadoval, že bych měla být ok. Kdybychom chtěli, hned dalšá cyklus bychom do toho mohli jít. Přes prázdniny jsme to ale nechali, v neděli by měla přijít ms a pak už začneme stimulovat. Taky jsem to tak brala, že ani o měsíc dýl, ale jsem ráda, že jsme si užili léto, dovolenou a jdeme do toho až tento měsíc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist