V čem koupat miminko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175929 18.8.2017 16:05

Ahoj maminky. Zajímal by mě Váš názor na koupání miminek. Nevím jestli pořídít koupací kýblík nebo přebalovací pultík s vaničkou na vypouštění vody a nebo jen vaničku s lehátkem. Co se Vám víc osvědčilo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pro obě děti jsem měla jen vaničku a lehátko. Jakmile se nevešli do vaničky, lehátko jsem dala do vany a sprchovala ve vaně na lehátku.

  • sisterrys18.8.2017 16:36

    Máme socialistickou vaničku, takovou tu velkou prostornou. Koupali jsme v ní asi do 9 měsíců, pak už byl lepší náš hluboký sprchový kout. Vaničku jsem dávala na židle. Za mě by byla lepší menší.

  • mám vaničku a lehátko, ale to jsem v malé vaně použila jen jednou. Lehátko si nechávám do velké vany, jak bude mimčo větší.

  • Lehátko sem měla jen si první měsíc až dva, pak už ne a držela sem miminko na rukách, bylo mu to prjemnejsi. Koupala sem ve vanicce. Kyblík je přeci jen velmi krátkodobá záležitost.

  • My meli vanicku bez lehatka a vyhovovalo nam to tak :-) na druhyho prcka to bude stejne, lehatko dokupovat nebudu :-)

  • kosicek18.8.2017 18:12

    Pokud jsem koupala jinde než v koupelně (tu máme ve starém baráčku velmi malou a velmi studenou), tak byl super kyblíček, jelikož manipulace s ním je velmi snadná, spotřebuje se velmi málo vody, je i takový hezky skladný, používala jsem cca do toho roka. V paneláku jsem používala dětskou vaničku vloženou do velké vany. Děti byly spokojené ve všem, ale ta manipulace s vaničkou mimo koupelnu je prostě špatná (a já koupala většinou sama), a až začne být dítko akčnější, tak pultík bude stejně na nic a bude muset na zem nebo do koupelny...

  • Dle mého názoru je kyblík totální módní nesmysl. Používala jsem vaničku s lehátkem, ale špatně se s ní manipulovalo, malé se v ní nelíbilo, protože když ležela, neměla z ní výhled, nálepky na vnitřních hranách ji dlouho nebavily, přemýšlela jsem, jak to budu dělat, když malinko povyroste. Tak jsem do sprcháče pořídila malinký nafukovací kulatý bazének s nafukovacím dnem a spokojenost obrovská. Zvládly jsme se tak vždy osprchovat obě dohromady - malá v bazénku, já mimo. Malá viděla ven, když se odstrkovala nohama, tak si o měkký okraj nenarazila hlavičku, když povyrostla, používala okraj jako polštářek, nebála jsem se, že si nabije, když tam začala blbnout, protože to dno je opravdu měkkounké. Vylévání vody parádička, prostě jsem okraj zmáčkla rukou a voda vytekla, zbytek jsem jen naklonila a vylila a poté vypláchla. Pravdou je, že máme el. topné rošty v koupelnách, takže podlaha je vždy teplounká, odnikud nám sem netáhne, malou jsem hned vedle na zemi na podložce osušila a namazala, vše v klidu a bez zbytečné manipulace.

  • tak my napred meli vanicku, ale byla docela velka.. maly po chvili zacal plakat, mozna mu byla zima, poloha vleze na zadech se mu nelibila... nevim. pak jsme poridili z bazarku koupaci kyblik, a byla to nejlepsi investice, zadny modni nesmysl pro nas :D synovi se libilo ze v kybliku byl az po ramena v teple vodicce, ve skrcene prirozene poloze, i na boleni briska super :) nam se libilo, ze kyblik je asi o 300% skladnejsi nez ta vana, ze spotrebujes mnohem min vody a snadno se s tim manipuluje.. :) na druheho prcka zkusime kyblik hned, kdyby nevyhovoval, poridime nejakou malou vanicku.. pozdeji jsme se vzdycky s manzelem stridali, jeden z nas sel do vany a syna jsme si polozili na stehna a koupali.. to bylo taky fajn :) kolem toho 8. mesice jak uz zacal lezt, jsme ho nechali ve vane samotnyho a stali vedle vany, uz se mu libil ten prostor kolem a hracky ve vode :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist