Úzkostné stavy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375308 23.6.2019 19:47

Chtěla bych se zeptat, co pomáhá při úzkostných stavech. Beru dvakrát denně hořčík s b6 a taky tryptofan. Trochu to pomáhá ale stejně buď mě přepadne naprosto iracionální strach, kterého se nejde zbavit nebo vnitřně přehnaně reaguju na triviální situace. Probírala jsem to s doktorkou, ale ta jen řekla "dělejte, co vás baví, radujte se z maličkostí, neberte všechno tak vážně a odpočívejte". Bohužel kdyby to fungovalo, tak se tak hrozně necítím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je to jenom a jenom o nastaveni mysle. Doktorka ma pravdu. Treba se prekonat. Ja jsem mela velike uzkosti, mela jsem problem jit i do prace. Kazdou chvili panicky atak.. Pak jsem zacala kazdy tyzden 1x meditovat a kazdy den jsem 30 minut delala to, co mne bavi (malovala, navlekala koralky, sila, delala ruzne rucni prace,.. ne cumet na facebook a youtube, ale fakt neco delat). Pak jsem zacala hledat dlohodobe, co mne bude bavit a tak jsem se prihlasila na cviceni, zacala jsem chodit na yogu, pak jsem zacala studovat, zamerila jsem se na zdrave stravovani, studovala co jist a co ne, uplne prekopala sve navyky, zacala jist zdrave, kazde rano snidat, nejim zadne chemicke potraviny, hodne varim, mam pravidelny rezim.. pak jsem zacala pracovat na zmene sveho mysleni. Uklidnit svou mysl, pochopit ze nema smysl se trapit.. Byla jsem na rodinnych konstelacich pro pochopeni, prco mne maminka nemela rada, pak jsem se vyrovnavala s detsvim, ktere nebylo moc hezke.. pak jsem prijmula samu seba a ucim se mit rada sebe, taku jaka som. A jeste jsem zapomela, ze jsem pracovala hodne na odpustenim. Sobe, druhym, rodicum, byvalym partnerum... je toho hodne. Kazdy mame jinou cestu, ale veskere deprese, panicke ataky, uzkosti jsou jenom a jenom v nasi hlave. Zadne leky nidky nepomuzou, jenom na chvili posunou nase problemy, ktere se po tom, co si nedate prasek zase vrati... Takze delejte to, co vas naplnuje, co vas bavi, co vam delalo radost v minulosti.. ono to prijde samo. A kdy nevite co a jak, nevahejte si najit psycholozku, ktera vam muze pomoci...

  • Nevím jakou specializaci doktorka má, ale je-li to jen obvodní, tak bych vyhledala psychologa. V dnešní době je to běžné a není se za co stydět. Manžel má vážné zdravotní potíže a uzavřel se,o psych. nechtěl ani slyšet. Ale pak šel a s odstupem času řekl,že jej měl navštívit hned. Po několika sezeních je na něm poznat, že mu to pomáhá. A pokud už k psych. chodíš,tak bych uvažovala o jiném.

  • buccaneerka223.6.2019 21:16

    Persen, volně dostupný v lékárně.

  • donalabuznice19.9.2019 23:15

    Ahoj, taky jsem jeden čas měla strašné problémy z úzkosti a žádné doplňky stravu mi s tím rozhodně nepomohly. Místo toho bych ti raději doporučovala vyhledat odbornou pomoc, já jsem chodila k https://psycholog-holcner.cz/ a po pár sezeních se můj stav opravdu začal zlepšovat :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist