Úzkost, strach z nemoci

Otázku položila: Anonymní uživatelka #487504 23.2.2023 19:58

Zdravím vás, vím, že toto je téma spíše k psychologovi, a toho jsem taky kontaktovala, ale chtěla jsem se zeptat zda nemáte s tímto někdo zkušenost. Před rokem jsem začala bydlet sama a v tu dobu se mi to objevilo, začala jsem mít strach z nemoci. Jsem téměř přesvědčena, že mám určitou nemoc, pak jdu k lékaři, a tam mi to vyvrátí, chvilku se uklidním a nesoustředím se na to, ale po čase se to zase vrátí. Po roce jsem se sestěhovala s přítelem, myslela jsem, že změna mi prospěje, ale vždycky když přítel jde do práce a jsem sama, tak nad tím začnu zase přemýšlet. Taky cvičím, chodím na procházky a snažím se na to nemyslet, občas se mi to podaří třeba na pár dní vytěsnit, ale vždycky se to vrátí. Nevím moc co s tím, doufám, že s psychologem najdeme nějaké řešení, ale zajímal by mě i Váš názor, popřípadě bych byla moc ráda i za nějaké rady, kdo podobný problém měl.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pravidelné návštěvy psychologa. Na problém v hlavě nic než opět vaše hlava, není. Zkus víc žít tím co je teď, než "coby kdyby " , utíká ti tak tvůj život pod rukama. Jo a ještě by to chtělo naučit se žít sama se sebou....to bych viděla taky jako problém.

  • No ono to není tak jednoduché,jak odpovídá uživatelka. Sama jsem si prošla úzkostmi,které se dostavily po dlouhodobém vyčerpání,nedostatku spánku. Hodně jsem pracovala,málo odpočívala,v rodině byly zdravotní potíže...když to všechno přešlo a já konečně měla vysněný klid pro sebe,přišly úzkosti,bušilo mi srdce,přišel strach,že mě klepne a nebyla to žádná sranda. Důležité je mít kolem sebe lidi,co ti to věří a nezlehčují to. Já to řešila včas a brzy jsem se z toho dostala. Úzkost je mrcha a pokud se s ní nepracuje,může skončit depresí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 446 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist