Uzavření do sebe, PPP, špatný vztah s partnerem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378761 2.12.2020 20:03

Ahoj, již dlouhou dobu bojuji s bulimií, nějaký čas to bylo v pohodě, nicméně v poslední době to u mě propuklo a dost škaredě. Budou to dva měsíce, co jsem se sestěhovala s partnerem, který o ničem neví. Bohužel jsem se teď úplně uzavřela do sebe, jsem na něj protivná, nechci s ním být moc v kontaktu, raději odjedu na celý den někam pryč, o intimním životě nemluvě. Vše to v sobě potlačuju a vybíjím si vztek na sebe tím, že jsem hnusná na něj. Mám ale problém mu to říct, vím, že by mi byl oporou, že by to nikomu neřekl, je hrozně hodný, ale já v sobě mám prostě hrozný blok. Stydím se kvůli tomu sama za sebe a bojím se, že by se na mě pak díval jinak. Je mi jasné, že bych mu to měla říct, jen prostě nevím, jak...setkaly jste se někdy s něčím podobným? Prosím o radu...děkuji moc.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Napada me napsat mu dopis nebo vyuzit "mediatora", treba psychologa, pokud k nemu chodite. Domluvit se s nim anpritele pozvat na jedno sezeni.

  • Ahoj. Rozumím, to je složitá situace. Zkus se na to podívat z druhé stránky - tvůj řpítel si určitě všimnul, že s tebou není něco v pořádku, že se chováš jinak. Možná dokonce může tušit, že to s jídlem nemáš úplně normální. Pokud ho máš ráda a chceš s ním zůstat, pak bys mu to opravdu měla říct. Pokud mu to neřekneš, může si tvé chování vysvětlovat špatně (např. že jsi odešla na celý den za jiným, nechceš se s ní bavit, protože mě nemá ráda).
    Myslím si, že tohle tajnůstkaření může tvůj stav také zhoršovat. Bulimie je nemoc, stejně tak jako třeba zápal plic nebo atopický ekzém. Schováváním se nevyléčí. Ale vidím, že jsi udělala první krok k řešení - dokázala sisi sem napat o radu. To je vidět, že opravdu vážně uvažuješ o tom, že bys to příteli řekla! To je skvělé!;-)
    Zeptám se, máš nějakého psychologa, se kterým toto můžeš řešit? Pokud ne, bylo by fajn si nějakého najít. Třeba vyzkoušet i víc psychologů, abys naša nějaého, který ti "sedne". Abys nebyly na svoje problémy sama:-)
    Držím palce, ať se ti povede to říct svému přítelei a do budoucna, aby se ti to podařilo vyřešit úplně, i když to bude dlouhá a složitá cesta

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist