Už rok řešíme s partnerem bydlení

Otázku položila: Verousek89 2.1.2020 10:01

Dobrý den, chtěla bych požádat o názor týkající se bydlení partnerů. Jsem zastáncem, že lidé, kteří spolu chtějí žít a mít rodinu, by si měli zařizovat bydlení spolu. S bývalým partnerem jsme si stavěli dům, ale on o to moc nejevil zájem, ani o svatbu a tak., tak jsme se rozešli a prodali to. Koupila jsem si byt a přestěhovala se. Potkala jsem svého nynějšího partnera, se kterým jsem rok, jenže on by taky rád bydlel v domě a jeden už má postavený. Stavěl si ho s bývalou přítelkyni, jenže ona o to taky nějak neměla zájem, tak se rozešli. Přítel chce žít ve svém domě, já bych ráda, abychom si udělali společný, který bude nás dvou. Navíc byt, který jsem si koupila, byl dříve nájemní a jeho bývalá tam bydlela. Takže dům by už pro mě bylo druhé bydlení po ní. Prodat dům pro něj nepřipadá v úvahu, protože je postavený na dvoře jeho rodičů, což je další důvod, který mi vadí, nechci bydlet s jeho rodiči a babičkou, která tam bydlí taky. Vůbec nevím co dál, řešíme to už rok, chápeme jeden druhého, ale nemůžeme najít řešení. Jak jste to s partnery měli vy s bydlením? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy2.1.2020 13:31

    Když vidím kolik stojí nemovitosti a že my s přítelem se budeme muset zadlužit na několik let, abychom měli vlastní bydlení, tak bych byla za hotový domek ráda. Předpokládám, že to bude něco nového. Zařídila a vybavila bych ho podle vás dvou a bylo by :-) s tím, že stojí na pozemku tchánovců se prostě nedá nic dělat, ale tak jste dospělí a dokážete navzájem respektovat svoje soukromí ne? Když ne, tak se vždy dají zavřít dveře :-D Byt bych nabídla k pronájmu a společně užívala peníze z něho tekoucí.

  • eliskao2.1.2020 15:11

    Sama mám s manželem hypotéku, aby jsme měli kde bydlet. Mít domek po rekonstrukci a byt který můžu pronajímat a mít tak slušný boční příjem skáču metr vysoko. To, že je dům na dvoře tchánů neznamená, že nemůžete stanovit pevný hranice a mít svý soukromí. Stejně se zařízením domu jistě můžete hnout a udělat vše po svém. Pokud se máte skutečně rádi nemyslím, že toto je zásadní problém spíš naopak. Mnoho rodin žije v mrňavých bytech, v nájmech apod. protože nemají prostředky a možnosti pro změnu.

  • Kazdy byste asi meli zkusit ustoupit alespon z kousku ze svych pozadavku.. ;)

  • Myslím si, že ten dům má pro něj i citovou hodnotu z toho důvodu, že místo dostal od rodičů. Přijdeme mi blbost řešit stavbu nového domu. To s každým přítelem začnete stavět dům, pak se rozejdete, dům prodáte, potkáte někoho, kdo už dům má a budete ho nutit dům prodat a s vámi začít stavět nový? To je trošku na hlavu ne? Lidé si kupijí starší domy a né vždy je to úplně podle jejich představ, každý musí občas slevit ze svých požadavků. S takovým přístupem bych se bála, že o přítele přijdu.

  • Také jsme teď konečně ve fázi řešení bydlení s partnerem, ale bylo to ze začátku dost dlouhé a náročné. Dokonce jsme i bydleli nějakou dobu u http://ubytovny-praha.cz a bylo to ve finále dost přínosné. Takže musím říct, že i všechny nepříjemné situace jsou ve finále dost důležité :-)

  • Tak tohle rozhodování Vám vůbec nezávidím. Já jsem to měla tak trochu podobné, ale vlastně jinak. S přítelem, se kterým jsem byla 7 let jsme si pořídili mobilní domek, který jsme zateplili a obestavili, aby vypadal jako normální baráček. Sice malý, ale útulný :) Ale to bylo tak jedině, v čem jsme se shodli. O svatbě nemohla být řeč a děti taky nechtěl. No a osud mi přivál do života toho pravého nejpravějšího a s tím bychom si také rádi pořídili něco svého, kde není žádné stapo po bývalých partnerech. Něco jako tohle http://www.ziprealty.cz/ptags/prazske-rezidence/ by byl opravdu sen. Ale má to ale, a to jsou finance. Takže jsme teď strašně moc rádi, za malinký domeček, který máme bez zadlužení a ve vlastnictví. A já už asi popravdě ani na hypotéku nemám nervy.

  • donalabuznice26.9.2021 22:14

    Tak to seš v mnohem lepší situaci než většina lidí, takže mě tvoje starosti příjdou dost pošetilé. My s přitelem už jsme si řekli že nechceme někomu pořád platit rok od roku vyšší nájem, a tak si koupíme něco vlastního. Něco jsme si o tom přečetli na https://www.duofinance.cz/vyplati-se-dnes-hypoteka , ale pak nás dost vystrašilo, za jaké ceny se dnes nemovitosti prodávají, je to šílené.

  • Tak to i my jsme relativně s partnerem docela dost dlouho hledali někoho, kdo by nám pomohl tak trochu s tím naším bydlením a vůbec jsme nikoho nemohli najít. Nakonec se nám podařilo najít firmu jménem - http://www.pwinterier.cz , díky které se to podařilo udělat docela dost rychle a věřte nebo ne, i docela levně :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist