Už přítele sexuálně nepřitahuju

Otázku položila: Anonymní uživatelka #210452 24.5.2016 12:17

Ahoj, jsme se svým přítelem 3 roky a řešíme tento problém. Řekl mi, že se do sexu musí tak trochu nutit. A že ho párkrát napadlo, po tom, co jsme spolu něco měli, zda by to nebylo jednodušší, kdybychom byly jen přátelé. Měli jsme teď dlouho náročné období se školou a moc se nevídali, ale já nějak doufala, že to udělá opačný efekt a bude se na mě víc těšit a mít chuť se mnou mít sex a nebo cokoliv dělat.
Prý to takhle trvá už nějakou dobu. Řekl mi ale, že mě miluje a líbím se mu...moc nevím co mám dělat. Nechci o něj přijtí a on prý o mě také ne. Máme krásný vztah, když vynechám tento problém. O všem si umíme v klidu promluvit a jsme k sobě upřímní, ale v tomhle jsme nevěděli ani jeden co s tím. Jak to vyřešit. Snažila jsme se tomu problému nějak porozumět a přijde mi, že má pocit, že od něj sex očekávám. Zvláštní ale je, že ho prý sex sám o sobě baví a líbí se mu stejně nebo možná víc než dřív. Problém je prý jen ve fázi před ním, kdy se k tomu tak trochu musí dotlačit.(než přijde fyziologicky to, že už přestane přemýšlet hlavou ale tím dole :D, nevím jak to líp napsat) Bojím se, ale jeslti to nění tak veliký problém, že se kvůli tomu budeme muset rozejít. Oba nás to trápí. Já nechci mít pocit že pro něj nejsme přitažlivá a bát se něco zkoušet a on má pocit, že dřív měl chuť něco dělat a co když by to s někým jiným bylo jinak. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsme z toho trochu zoufalá. Bojím se, jeslti můžu pohled na mě nějak změnit...Jinak je mi 22, a jemu také. Přijde mi, že spolu nejsme tak dlouho a jsme ve věku, kdy bychom s tímto problém mít neměli, ale nevím...díky za názory a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, vím, že je to náročné, protože trochu podobnou zkušenost mám. Nevím, jak je na tom Tvůj přítel zdravotně, případně když píšeš, že jste měli náročné období se školou, tak jestli v tom nemohl hrát roli stres - každopádně můj manžel se dlouhodobě léčí antidepresivy (začal je brát už několik let před tím, než jsme se seznámili), a ty léky rozhodně na jeho chuť mají vliv. Zrovna tak každé náročnější období, výraznější stres atd. se na našem sexuálním životě podepíše, takže například období okolo státnic bylo v tomhle ohledu takřka o ničem... No a máme krásné manželství, teď čekáme třetí dítě a tento "problém" už mezi námi dávno "problémem" není. Prostě jsme se naučili chápat jeden druhého a snažíme se sobě navzájem přizpůsobit. Já jsem si zvykla na to, že sex prostě není tak často jako u jiných párů, protože vím, že když pak je, tak je to prostě nádhera, rozhodně lepší, než hodně často nějaká rutina. A manžel se zase naučil, že občas i když se mu na začátku tak úplně nechce, tak to stojí za to, protože pak je prostě to super. Píšeš, že přítel má možná pocit, že od něj sex očekáváš. Myslím (alespoň podle té své zkušenosti), že nějaké rady jako vzbudit ho kvůli sexu uprostřed noci, by ho asi toho pocitu, že je tak trochu "pod tlakem" nezbavili... Spíš bych se snažila dát mu najevo, že společně strávený čas je krásný, a že když dojde na sex, tak je to fajn, ale že i ten čas bez sexu se počítá. Aby se cítil v pohodě a ne jako kdyby byl tlačený ke splnění nějaké normy. Sex je v partnerství samozřejmě důležitý, ale je to jen jedna z mnoha věcí, která dělá hezký vztah, a jestli ty ostatní věci jsou v pořádku, tak tohle určitě zvládnete vyřešit. Třebas ne hned, ale určitě z toho můžete vyjít silnější a více na sebe vyladění. Důležité je, aby jste se vy oba cítili dobře...

  • Ahoj, my to meli podobny,akorat ten problem s nenaladou na sex jsem mela ja :-) Bylo to obdobi,kdy jsem ve vztahu nebyla 100% spokojená, priznejme si,ze se mi libil i nekdo jiny (ciste platonicky)...to vse se na nasem sexu podepsalo... Rozumove jsem ale vedela,ze nas vztah je jinak super a pritel za to stoji... Dnes jsme manzele,mame prcka a stale super vztah :-) A sex.. Super :-D prostě jak to samo prislo,tak to samo odeslo. Toho dotycnyho,co se mi libil uz totiz tak casto nepotkavam, s pritelem (dnes manzelem) jsme na vztahu zapracovali (zase randit jako na zacatku, nenutil me do sexu, nebo jsme se jen mazlili...proste zacali jsme se sexem zase od zacatku) :-) Takze pokud ten vztah za to stoji,doporucuju se obrnit trpelivosti a zase se jakoby znovu zamilovat :-) u nas to pomohlo :-)

  • možná jsem to z dotazu špatně pochopila, ale připadá mi, že se sexem musí vždycky začínat on. to je strašně únavný, zkus někdy začít i ty nebo začínej častěji ty, ono to dělá opravdu hodně v dlouhodobějším vztahu

  • mně připadá, že po třech letech se vídat takhle málo, je málo časté - většinou je to naopak...lidé se k sobě stěhují, jsou si bližší...ano sex opadne většinou, to je běžné, ale podle mě u Vás opadá tak nějak všechno, zájem, vídání, blízkost...nedokážete se před sebou ani uvolnit...ale možná to jen špatně chápu...těžko se dá soudit z pár vět...u opravdu funkčních vztahů to má opačný gradient, vídání málo ze začátku a pak hodně až to vygraduje ve stěhování...věk na to máte...pokud jste se ale k tomu vubec nedostali, tak pravděpodobně ani nedostanete...já svého chlapa nemusela nikdy přemlouvat, je se mnou non stop a ano, sex opadl, ale blízkost, podpora, potřeba být stále spolu, jeho denní přítomnost a ochrana, to je vztah...až na to narazíš, poznáš to...je mi 24 a mám za sebou 2 více než čtyřleté vztahy...vždy to mělo jinší spád, kdyby sis byla jistá, tak jak to má být, nemusela bys tu psát...ale vážně nechci nic soudit, prostě to je můj první dojem na tvůj dotaz...promin, že jsem asi spíš kritická, ale vážně moc neporadím...nemám co...kdybyste fungovali dobře, spíš se ptáš, jak si to okořenit...no ve výsledku bych se asi snažila situaci zlepšit...zlepšit vídání, zlepšit vzájemné napětí...sveď ho třeba v přírodě, prohlub blízkost a důvěru, vzbuď ho uprostřed noci a sexujte - opadne stud, on bude určitě vzrušený a ve tmě se lépe uvolníte :) zkus cokoliv :) hodně zdaru v dalším pokračování :)

  • To je i o chemii - já to měla takhle s ex, časem mě to začalo frustrovat (trvalo to několik let), až se jednoho dne objevil jiný, pro koho jsem byla přitažlivá a vrátil mi sebevědomí. No vztah s ním nakonec nevyšel, ale pochopila jsem že už nikdy nebudu setrvávat ve vztahu, který mě deptá.

  • trinetka24.5.2016 14:08

    a zkusila si ho svádět ? :) mazlit se a neskončit to sexem? případně to zkus ručně s tím, že dnes si užije jen on? jednou se nic nestane :)

  • ještě chci dodat, že bývalý se mnou taky nechtěl ke konci mít sex, řekl mi doslova, že to nepotřebuje, jeho zájme opadl, pak i můj...když už to bylo, tak rutina...no a nakonec se mi přiznal, že mě už rok podváděl...:( krom toho, že byl s klukama párkrát ve veřejném domě, tak ještě pokřtil nějaké slečny...tím nechci říct, že ztráta chuti na sex znamená podvádění, ve většine případů je to dkonce naopak, že je chlap pozornější, ale může to značit nefunkčnost vztahu a s tím je potřeba něco dělat, pokud není pozdě...souhlasím s holkama, není dobré zůstávat ve vztahu, který deptá :(

  • Muj partner přestal mit chut i na sex i na muasturbaci, ale i o sex s emnou, pac jsme pribrala a uz ho s tema"spekama" tolik nevzruduji. Zkousela jsem vse nic nezabirao, davam mu kotvicnik tak cgut na sex by byla ale radsi se udpokoji sam. Jednina moznost ze zhubnu je fakt ze mam nadvahu 12 kg:-( jednou za cas aby se nereklo se se mnou vyspi

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist