Uvolnění z TV

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408410 18.4.2019 12:34

Zdravím,
chtěla bych se zeptat jestli jde nějak získat takové uvolnění z tělesné výchovy. Na tv jsem nemehlo, navíc učitel po nás chce věci co jsou pro mě nemožné. Například stojku. Nejsem schopná udělat ani most, natožtak stojku, mám slabé ruce všechno tady tohle mi dělá problém. A učitel není taky nejlepší v tomto ohledu, sice dělá, že dokáže všechno ale pořádně neumí ani vylézt na tyč. Navíc se říká že kvůli němu zemřel student, ale to nevím jestli je pravda. Poradíte mi prosím?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já jsem na střední byla z těláku osvobozena. Měla jsem křehké kosti a psychický blok z profesora. Byť jsem se snažila (a ano byla jsem neskutečný tele) učitel mě jen ponižoval a chtěl mě nechat propadnout.. Takže jsem to psychicky nedávala. Když jsem si pak na jedné z jeho hodin zlomila a zpřetrhala vazy v kotníku byla to pro mě konečná. A i když jsem na hodiny musela chodit dál se zlomeným kotníkem, po psychické stránce jsem to nedávala.
    Skončila jsem tehdy až v nemocnici, páč mě učitel neustále shazoval.
    Nakonec to skončilo tak, že mě moje dětská dr poslala k psychiatrovi a ten mi napsal doporučení, že na hodiny TV z důvodu psychiky nejsem způsobilá. Dr. k tomu pak připojila svůj podpis a doporučila pouze plavání (u kterého bylo jisté, že není možné splnit, neboť ve městě, kde jsem měla školu - bazén vůbec tehdy nebyl; a nejbližší byl asi 50 km od školy).

  • A co takhle začít se sebou něco dělat? Já když chodila do školy, tak se z tělocviku nikdo neulejval a i holky které byly obéznější se o tu stojku pokoušely a nereptaly..

  • Zeptat se dětské lékařky, zda nenapíše omluvení. Dcera má též na SŠ uvolnění z plavání, protože má problém se svlékat ve sprchách a to vypadá jak modelka. Když mohla, tak necvičila, ale já a tím narozdíl od zde přítomných nemám problém. Syn dělá házenou,fotbal, volejbal, florbal, jezdí na kole atd. Každý prostě na ten sport není a já to zcela chápu. Jako hodina a půl jednou v týdnu ještě nikoho nezachránila. Pokud není vztah ke sportu, tak to fakt škola nezachrání.

  • Teď se často probírají úrazy na hodinách TV, ale to je často způsobeno tím, že děti (i ty) nesportujete, venku max posedavate na lavičkach s kolou a brambůrky. Já jsem třeba nesnášel šplhání, ale naopak zase míčové hry byly super. Každý má nějakou oblast, která mu nevyhovuje, ale to není důvod, aby ses ulevala z tělocviku, který je FAKT POTŘEBNÝ a v dospělosti tě ta lenost a neláska k pohybu může dost ovlivnit a to nadváhou, zdravotními problémy pohybového ústrojí atd.
    Takže svoji myšlenku přehodnot a zkus zapremyslet nad tím, že i pokus strojku se počítá, stejně jako kotrmelec nebo půl hodina lítání za míčem.
    A aby jsi neřekla, že neodpovídá na dotaz, tak uvolnění z tělocviku píše dětský lékař na základě nějaké diagnózy popř specialista a opět na základě objektivního důvodu, popř třeba jen omezí druh aktivit, které můžeš cvičit.

  • Na tvém místě bych navštívila psychologa... Aby ti tento blok pomohl zdolat. Takhle to přeci nemuzes zvládat dál...

  • Ahoj. Taky jsem ve škole nedělala stojky, hvězdy atd. Teď už vím, že to bylo že strachu. Holky se mi posmívali a tak jsem začala mít k TV odpor:O=. Doporučuji začít chodit na nějaká cvičení např. Jóga. Tak se protáhneš a ono to za chvíli půjde samo!

  • Pohyb začíná být opravdu vzácnost. Poradím. Začít si posilovat svalstvo. Ono vše pak půjde líp. Já bych nemohla mezi spolužáky, mít tohle "osvobození". To není úplně fajn postoj k životu. Ale je to klasika. Cimdal častější.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist