Utahování ve škole

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375867 22.9.2017 12:48

Ahoj
Ve škole se mi posmívají, protože mám dobré známky z matematiky.Tvrdí, že kouřím našemu učiteli.... Už to trvá přes rok. Pokaždé, když dojde na písemku mám za 2-3 (což je u nás jeden z nejlepších výkonů) a pak si ze mě dělají všichni srandu. Napsali to i do přiznání na FB...Jak se tomu bránit? Nebo ještě líp... Jak to řešit? Mám z toho dost špatnej pocit, když jdu s kamarádkou na autobus a pak domů (je to po cestě) a zbytek třídy na mě řve ať se zabiju a nekouřím... Když písemku napíšu špatně (za 4-5) tak na mě mají poznámky, že jsem ho kousla...Mám z toho deprese...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vzhledem k tomu, že bych toto chování spolužáků ohodnotila jako šikanu, kontaktovala bych třídního učitele nebo školního psychologa/ pracovníka který má za úkol chránit žáky před šikanou.

  • Kamkri22.9.2017 13:17

    A co zkusit nějakou trefnou odpověď, která je setře a díky které uvidí, že ti to je jedno? Mohlo by je to přestat bavit... Např. "dostalas dobrou známku, zase jsi mu kouřila, co?" odpověď: "jasně, a asi to umím líp než ty, když ty máš opět za 5" ... ?????
    Jinak, příspěvky na FB jde nahlásit jako "závadný obsah" a správce to smaže.
    Pokud je situace fakt vážná, řešit to jako šikanu.

  • Buď řeš se školními pracovníky šikanu, nebo to prostě ignoruj. Také jsem si tím prošla, jen v horším měřítku. Chodila jsem do třídy, která byla plná holek a pro ně jsem spala minimálně s půlkou kantorů protože jsem prostě byla chytřejší než ty ostatní. Nakonec jsem se stejně smála já, protože to ony neprošly u maturity. Já prošla a to byly v komisi jen ženské :) Zvaž to. Jestli je to pro tebe extrémní a nesnesitelné prostě to oznam. A klidně začni u matikáře, protože ta pověst se přeci týká i jeho. Myslím, že jemu se určitě nebude líbit, že o něm někdo z žáků na FB napsal, že mu kouří jeho žačka ne?

  • Tohle už se dá považovat za šikanu. Svěř se někomu, v první řadě asi rodičům. Pak někomu ve škole, výchovný poradce, třídní učitel/ka, nebo zajdi za nějakou učitelkou, kterou máš ráda a řekni ji to. Je to docela choulostivý téma, tak si myslím, že ženě se ti to bude říkat snáž než chlapovi. Na základce jsem si prošla šikanou taky, ale nebyla jenom psychická (slovní, nadávky, pomluvy apod.), ale i fyzická. Bohužel u nás ve škole to nikdo neřešil, rodiče o tom věděli a snažili se to řešit, třídní učitel to bral jako srandu a většinou se s ostatníma jenom smál. Doufám, že ty budeš mít štěstí a bude se to řešit. :) Jinak ty si zkus toho nevšímat, já vím, je to těžký, ale zkusit to můžeš. Obětí šikany je většinou někdo slabší, s nižším sebevědomím nebo když mu ostatní závidí (což v mém i ve tvém případě budou asi lepší známky, než má většina). Když se mi zvýšilo sebevědomí, tak šikana přestala. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist