Uspořádání ložnic - tři děti a dva dospělí

Otázku položila: dzusinka 5.6. 21:24

Zdravím, potřebuji pomoci s nápady na rozřazení pětičlenné rodiny do pokojů. Máme tři děti 7, 4 roky a 4 měsíce a nahoře v patře tři pokoje (ložnice, dětský pokoj a pracovna, muž podniká) a řešíme, jak to všechno poskládat. Zajímá mě, kdo máte tři děti, jak to řešíte s prostorem? Prosím napište pohlaví dětí, jejich věky a jak jste spíte?

Pro ty, co chtějí delší povídání:
Před rokem jsme se přestěhovali do nového domu, který má v patře tři pokoje. Z největšího se šatnou máme ložnici, kde s námi teď bydlí i čtyř měsíční chlapeček. Ten prostřední mají dvě holčičky (4 a 7 let), ale tři děti se tam nevejdou. A z nejmenšího má manžel pracovnu - podniká a někdy pracuje dlouho do noci, ale opravdu pracovních věcí tam má spíš méně, spíš to je jeho pokoj, kam se může zavřít. No a řešíme, jak to udělat, abychom všechno poskládali, až miminko bude odstaveno a půjde ideálně do nějakého jiného pokoje. Mezi ním a nejstarší dcerou je 7,5 roku.
Varianty jsou:
1. vyklidit pracovnu, nejspíš to nějak vymyslet s přesunem pracovny do ložnice a do pracovny umístit chlapečka, holčičky nechat kde jsou. Nevýhody: muž bude klikat a svítit v ložnici (to mi moc nevadí) a budeme muset nějak vymyslet nábytek.
2. ložnici si udělat tam, kde jsou holčičky a všechny tři děti umístit do ložnice. Nevýhody: dost natěsno pro tři děti i s patrovou postelí a vzhledem k rozptylu věku a pohlaví to úplně nepreferuju, ale zajímají mě vaše názory.
3. vyklidit ložnici pro dvě holčičky, chlapečka dát do jejich pokoje, nechat pracovnu a ložnici si přesunout do obýváku. Nevýhody: muž brzy vstává, přišli bychom o místo na spaní pro hosty.
4. přistavět si do zahrady ložnici. Nevýhody: drahé.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a proč pracovnu nepřesunout do obýváku? tam nebude tolik rušit při vstávání a práci do noci, bude to odděleno od spacích prostor a do pracovny pak umístit chlapečka, který takto bude blízko.
    přesunout ložnici do obýváku o patro níž mi přijde vzhledem k věku nejmladšího nejhorší varianta.

  • Holky bych nechala spolu a miminko zatím u sebe, však do těch 2-3let se stejně pořád většina dětí budí a nedokážu si představit lítat v noci nevím kam. A řešila bych až později. Kamarádka ma 3děti , cca 2,5roku od sebe a všichni jsou zatím v jednom pokoji ( holka, kluci) nemá smysl malé děti dávat do samoty.

  • Kvitek.bily6.6. 9:40

    Osobně bych přestěhovala pracovnu do obývacího pokoje a tam prostor nějak oddělit. Ale manžel tím přijde o svou zašívárnu. My máme taky v OP pracovnu. Chlapeček by pak mohl jít do nynější pracovny. Pokud by dětem časem prostory nestačily, mohou se holčičky přestěhovat do ložnice, chlapeček do jejich pokojíčku a ložnice by mohla být v nynější pracovně. A pokud máte dole ještě jeden pokoj kromě obýváku, může být časem ložnice tam a nahoře v nynější pracovně pokoj pro hosty. Ale ono se to těžko radí, když neznáme ty prostory, jejich rozměry, situování apod. Ale takto bych to řešila já. Ložnici bych teď rozhodně nepřesouvala. Děti se v noci budí, i když už jsou větší a nejmenší je moc malý, aby byl v pokoji sám a maminka daleko. Ať se vám to podaří vyřešit ke spokojenosti všech.

  • Skvelý článok a dôležitá téma! Pri usporiadaní ložníc pre viac členov rodiny je dôležité zvážiť praktické aspekty, ale aj osobné potreby každého člena domácnosti. Ak hľadáte ďalšie nápady a inšpirácie, odporúčam sa pozrieť na Európsky register firiem, kde nájdete širokú škálu produktov a služieb pre domácnosť. Pre viac tipov a rad pre rodičov odporúčam navštíviť online magazín na odkaz https://www.all-the-best.eu/.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 328 otázek, kterým se dostalo 271 946 odpovědí a 409 977 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist