Uspavani

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375509 5.11.2019 14:28

Mam dotaz mam 5ti lete dite. Ve skolce po obede normalne chodi spat. Ale kdyz je doma o vikendu nebo nemocny tak je neposeda. Nemohu ho vubec uspat.Kolikrat si s nim lehnu a usnu spise ja nez on. Mate to doma taky tak? On vydrzi cely den a nekdy usne driv treba 19:30 ale jsou casy kdy vydrzi do pul noci a hned je pak uz v 6 vzhuru.... Jsem na neho sama a nekdy dost uz unavena prptoze pak kdyz večer usne tak musim vse uklidit a to jsem tak unavena ze me pride ze to nedelam dobre. Dekuji za rady .

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa5.11.2019 15:34

    Pětileté dítě už po obědě části spát nepotřebuje. Brala bych to tak, že bude hezky připravené na školu, tam přeci také nebude spát. Některé děti nespávají po obědě podstatně dřív, chápu, že by to bylo potřeba a matce příjemné, ale nutit se nedá.
    Ve školce má mnohem víc podnětů a možná je dítě unavenější, proto líp spí.

  • terryk5.11.2019 15:41

    Já ti nevím, ale mně přijde normální, že pětileté dítě už nepotřebuje spát po obědě. Zvlášť, pokud je doma, kde ten program zpravidla nemívá tak náročný jako ve školce. Tam děti snaz usínají, neboť zaprvé všichni odpočívají a zadruhé jsou vyskrtane. Jinak můj pětiletý syn nespí přes den od dvou a čtvrt roku a vydrží momentálně být vzhůru a aktivní od 6,40 do 20:30 až 21. A to prosím chodí na dopoledne do školky plus po vyzvednutí chodíme ještě na hodinu až čtyři ven. Takže být tebou už bych denní spánek spíš pomalu eliminovala, než k němu dítě vedla. Ostatně za rok ve škole už dost moct nebude.

  • V 5ti letech dítě odpolední spánek nepotřebuje, takže to zruš. Večer už má 5ti leté dítě dávno usínat samo v posteli a ne s matkou, zadelavaš si na problémy. Neexistuje aby mi po 20:00 děti doma běhaly a nebyly alespoň v posteli. Mladší 2lete už ve 20:00 dávno spí a starší 6ti lete už ve 20:00 leží umyté,kouká na pohádky a ve 21:00 je TV vypnuté a dítě dávno spí.

  • dancewomen5.11.2019 15:28

    Jako že Ti nespí po obědě nebo večer?

  • Náš bude mít v lednu 4 roky a spí odpoledne jen někdy. Buď z velké nudy, když je venku hnusně, nebo naopak když je třeba v sobotu na výletě od rána, tak potom kolem půl páté odpadne. Jinak běžné dny fakt spát nechce.

  • v 5 letech syn už dávno po obědě nespal, ve školce byl zvyklý po obědě odpočívat, ale doma samozřejmě ani to ne.

  • Moje nespí po obědě od 2let (ted bude mit 3roky). Uspim ji jen výjimečně (a to v nositku a pak ji odlozim). Ted zacla chodit do skolky, tak je nekdy unavenejsi, ale od září mi po obede soala tak 3x.
    Pětileté dite bych neuspavala, kdyz nechce sám. Ve skolce je to jine.
    Pred vecerem (a pres den) uklizim za pochodu s detmi. Vecer si chci na chvili natáhnout nohy:-D Driv jsem tez uklizela az po uspavani, ale pak jsem litala a unavena sla spát. To bylo na prd.

  • Syn (v 5 letech) mi po obědě spaval jen tehdy, když byl dopoledne ve školce, sel po obede domu a spal pak doma. Nebo kdyz spal ve skolce. Pokud o vikendu byl jiny rezim, tak nespal.

  • Náš zatím ještě čtyřletý syn nespí odpoledne od doby, kdy se zbavil dudlíku tj. od dvou let a dvou měsíců. Nějak si nedovedu představit, že bych ho teď skoro v pěti letech měla nutit odpoledne spát. Ve školce odpočívat musí, ale usne jen někdy (většinou prý těsně před tím, než je jdou vzbudit).
    Jinak osobně neznám nikoho, kdo by v tomto věku dával děti jěště spát. Neteř dokonce nespala už od roku...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 499 odpovědí a 409 695 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist