Uspávání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31449 13.2.2012 22:10

Ahoj holky, obracím se na Vás a prosím Vás zase o radu :-) Každý večer, někdy i v noci po kojení, bojujeme s uspáváním :-( Malý mi krásně usne po kojení na rameni, někdy ho ještě houpu na ruce a usne, ale jakmile ho dám do postýlky, tak začne plakat nebo se vztekat. Přitom na chalupě, tam se mu v postýlce líbí, tam si někdy hraje a povídá hrazdičce i přes den :-) Někdo mi říká, že když pláče, že ho tam mám nechat, aby si moc nezvykal, ale mě se zdá ještě na tohle dost malý, v pátek nám budou dva měsíce. Taky se bojím, protože někdy se vzteká, až nemůže popadnout dech :-) Zkoušela jsem ho uspat i u mě v posteli, ale pořád sebou strašně hází. Tak mi prosím poraďte nějaké fígle, jak se to osvědčilo Vám. A ještě jsem se chtěla zeptat, malý přes den toho moc nenaspinká, už od doby, co jsme přijeli z porodnice spinká přes den max 3 hodiny a to je ještě hodně. Přes noc usíná tak kolem jedenácté a budí se dvakrát, někdy i každou hodinu. Všichni se diví, že takhle nespinká, ale je to normální, že jo, jsou prostě miminka, která nespinkají...?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje malá spinkala od narození CCa dvě hod za den.A v noci se budila i po hodině.Byl to děs běs.byla jsem unavená a vyčerpaná.Přesto jsem ji plakat nenechala.Jak říkáš ty.Vztek ,řev...Každý mi říkal ať ji nechám vyřvat.prostě to nešlo.a popravdě pak spala se mnou a bylo tomu do té doby než šla do svého pokojíčku.A teď?Jsem moc ráda když ke mně přileze8-.Za chvíli budem mít další dítko a já se popravdě zas děsím toho jak že to vlastně bude miminko spinkat.:-oSnad ti tu holky poradí.a já si to mileráda přečtu,

  • S tím uspinkáním asi moc neporadím, mě usínali u prsu nebo ten na UM s dudlíkem a jak zabrali, spinkali, ale dáváš ho třeba do zavinovačky???ta dělá docela hodně....ono totiž jak ho držíš, je to v poho, ale jestli ho pak dáš do pelíšku, tak tyhle miminka klidně zbudí, to, jak sebou trhnou ze spaní a pak už se kroutí a řve, protože je vzteklý, že chce sspinkat a nejde mu usnout. Každopádně já kluky do třech měsíců rozmazlovala, pak se učili pomaličku spinkat sami, ale třeba ten kojený mi usíná kromě kočárku a auta zásadně u prrsu a v noci, protože už jsem líná vstávatje mu 15M, tak od osmi večer do 1 ráno spí sám u sebe v pelíšku, pak se budí na jídlo a to už si ho vezmu k sobě a spíme spolu, páč pak se budí na jídlo v šest a to já mám hlubokou půlnoc, takže se nabaští-já u toho spím, pak se ke mě otočí zády a pokračujeme ve spaní oba:-)))). Ale tak za tty 4 měsíce už ho hodlám odstavit. Ale ta zavinovačka ho právě pěkně obejme, nemůže s sebou cukat a je klidnější a lépe spinká. Jinak nevím, na sny je ještě brzo. A jinak jsou takové děti, kamarádka měla takhle holčičku a byla zralá do blázince, do 4 měsíců nespala skoro vůbec a když, tak i v noci ne déle jak dvě hoďky v kuse a pak znova uspávání, třeba hodinu...prostě máš nespavečka a jinak bříšo vás nebolí, tohle někdy dělají prdíky, když je u tebe, je klid, jak mrně položíš, bolí bříško, to jsme jeden čas měli ttaké

  • Ahoj, tohle je u dětí časté. U našeho prvního kluka - to bylo to samé, to jsem ho uspávala na rukách, pak opatrně do postýlky....aby se nevzbudil...a když jo, tak na novo...byl to děs....pak sem ho naučila z tohodle zlozvyku na jiný, že jsem ho při uspávání držel za ruku....no vyžadoval to dloooooouho...a už nás to fakt hodně "omezovalo", tak když mu bylo něco přes rok, i více snad, tak sem ho jeden večer, nechal prostě opravdu vykřičet a od té doby byl klid. Rvalo mi to srdce, ale pomohlo to. Ozkou je, zda to pomůže třeba i u jiných. Ono čím dříve se s odstraňováním zlozvyku začne, tím to jde lépe.
    ted máme druhého a taky velice sám moc spát nechce ( bude mu 7 měsíců ) usne spíše sám když je hodně unavený, ale když je zase přetažený, tak to je taky boj. Ale on se( narozdíl od toho prvního syna ) rád při usínání tulí k pnap.ř plyšákovi, peřině, plínce atp. tak mu vždycky dám k hlavě tu jeho plyšovou opičku, když hce tak dudel do pusy otočím ho na bok ( tak se mu usíná nejlíp ) poplácám po dupce a usne. Ale už si vyžaduje pozornost není rád sám....takže se v postýlce směje, když nás vidí atp. ale když odejdem, tak je řev. Ale obávám se že bez křiku to nepůjde...oni už jsou vyčůraní a ví, že si pláčem skoro pořád vlastně vymůžou co chtějí. sama jsem zvědavá jak to bude u nás probíhat nadále. Hodně štěstí a trpělivosti!

  • inthense14.2.2012 10:46

    ahoj,mela jsem to same s mym synem.radu mam jen jednu,vydrzet a chovat.zadne vyplakavani bych nedelala.je to narocny,muj plakal tak do 5 mesice a ted spi a usina sam.treba ho boli brisko nebo je jen tulici miminko

  • Ahoj, u nás někdy, ale opravdu jenom někdy pomůže, když ho dám spícího do postýlky a on se probudí, tak na něj jakoby nalehnu, že mě cítí dýchám na něj a hladím ho, pak postupně se narovnám a hladím, pak přestanu hladit hlavičku a začnu hladit ručičku a když to projde tak přestanu a chvíli čekám a když to projde můžu jít, ale je fakt, že ne vždy to projde, taky nejsem zastáncem nechat vybrečet, je fakt, že jsem to na rady udělala, sice to zabralo, ale já z toho byla hotová, teď už to nedokážu, tenkrát jsem totiž byla hotová z věčnýho uhoupávání, tak jsem to zkusila, sice to pomohlo, ale teď už na to nemám sílu ani chuť.

  • Ahoj reaguji az ted ale meme to s malyma hooodne stejny . Pres den me toho taky moc nenaspi cc3-4 hod pokud neusne prez den venku to se pak vyspi do haleluja.A v noci me usne mezi 9.30 -10.00 a to spi jak kdy nekdy 3 hod. a nekdy 2.hod....a pak je po spani ma zavrene ocicka ale vrti se jak hrom. Ale museli jsme prestehovat postylku z jine mistnosti nejdriv me nechtela byt v postylce vubec jen jsem ji uspula polozila uplynulo 5 min a plakala .Ale co jsme prestehovali postylku pryc do jine mistnosti je klid.Usne i sama v potylce .Chvilicku ji hladim a pak usne. takze to mohou byt spatne vlny. Zkus prestehovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist