Usínání prcka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #10868 2.6.2011 13:00

Ahoj holky. Mám 22 měsíčního chlapečka a máme problém s usínáním. Sám si řekne, když se mu chce spát,tak ho dám do postýlky a on začne dělat blbosti(skáče po posteli a tak), nechám ho tam a jdu jinam. Ale on během chvilky začne strašně brečet, kolikrát až hystericky a nepřestane dokud nepřijdu. Neusne dokud tam s nim chvíli nejsem. Zkoušim ho nechat ubrečet,někdy to pomůže,ale on vydrží brečet třebai půl hodiny. A navíc, když brečí dlouho přijde mi na kontrolu tchýně(bohužel bydlíme v jednom domě) a hned co mu děláš proč tak brečí atd. Jsem z ní na prášky,pořád mě kontroluje. Už vážně nevim, jak malýho naučit aby usínal sám a bez kraválu. Prosím poraďte

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mému synovi je 20 měsíců. Před cca měsícem a půl tohle na mě začal zkoušet také. Řval jako tur, předváděl šílené hysteráky a odmítal beze mě usnout. Vydržela jsem to tři dny. Pak jsem mu prostě zlupala prdel /ne nijak drasticky/, řekla mu, že tady bude prostě ticho. A zabralo to. Občas to i tak zkusí, ale většinou už zabere, když zvýším hlas. Např. včera jsem ho musela uspat, protože byl přetažený a sousedi dělali venku takový vyrvál, že když začal usínat, propudili ho. Ale to byla výjimka. Před chvíli, zřejmě pamatuje si včerejšek, to na mě zkusil znvu. Ale prostě jsem na něj houkla, dala mu méďu do postýlky a spí jako andělíčke. Není to o ničem jiném, než že jsou prostě vyůraní a s maminkou jim je dobře. No a tvoji tchýni nebudu raději ani komentovat. To je neuvěřitelné, co si dovolí.

  • ahoj, prý je dobrá knížka KAŽDÉ DÍTĚ MŮŽE DOBŘE SPÁT, hodně ji doporučují pediatři a maminy si ji chválí. jinak tchýně u tebe nemá co dělat, moje taky bydlí v jednom domě a nahoru mi nechodí vůbec.

  • My tohle řešili....i když dříve než ve 2 měsících. Jenoho dne sem se hecla, a nechala ho fakt vyřvat ( a ž má výdrž......) a fakt...od té doby ( bylo mu cca 1,5 roku ) usíná krásně sám.

  • Nám pomohlo zavést rituál. koupání, zoubky, pohádka a raz dva tři zhasínáme.Taky jsme to dělali postupně a nějak ze dne na den. Usínali jsme spolu, pak jsem jen seděla vedle, pak jsem seděla v křesle asi 3 metry, pak u dveří, asi to chce spíš čas. Také se může jednat o druhou separační úzkost (ta první je cca v 7měsíci), ale o téhle druhé se už tolik nemluví.Přijde mi,že by usínání mělo probíhat v klidu a ne z vyčerpání :-/ na to teda nemám. Taky je někdy možný, že se jim spát prostě nechce - je to individuální potřeba, taky nám pomohlo zkracovat odpolední spánek a nebo ho uplně vypustit - tam jsme skončili dneska a do osmi spí (v srpnu 3 roky) a opravdu mi nevadí, že tam ted i 5 minut s ním zůstanu a třeba mu ještě zpívám, ale je zachvilku ťuhík. Vadilo mi, když to trvalo třeba 30 - 60min. to je jasný, člověk má i něco jinýho na práci než usínání :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 567 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist