Urýpaný přítel

Otázku položila: Anonymní uživatelka #371206 28.4.2017 13:06

Ahoj...potřebovala bych poradit, už sama nevím co mám dělat...Mám už víc než dva roky přítele, jsem jeho první přítelkyně a on je taky můj první...(mě je ted 19) ze začátku bylo všechno skvělé, to asi jako u každého vztahu, ale postupem času (myslím že je to i tím, že jsem si vždycky nechávala hodně věcí líbit) si ke mě začal hodně dovolovat...hodně do mě rýpe, má narážky na to co dělám, jak to dělám, že všechno pokazím, nadává na náš sexuální život, vždycky když něco udělám špatně, musí to hned okomentovat...když mu řeknu že mi to vadí, říká, že nemám žádný smysl pro humor, že jsem nudná protože si jen dělá srandu, a že si na to mám zvykat...Asi jsem divná, jako humor mi to přijde ještě do určité míry, ale i tohle je na mě občas trochu moc, bojím se že pro něj budu brzy jenom kus hadru...přemýšlím jestli mě má ještě rád, vím o něm, že hodně nerad projevuje svoje city, takže mi nějaké "miluju tě" neříká, taky je pravda, že takhle rýpe do hodně lidí, jenže mě začal poslední dobou tak kritizovat, že si připadám jako ta nejhorší ženská na světě i když se pro něj snažím dělat opak...co by jste dělaly na mém místě? taky musím říct, že mě považuje za samozřejmost, tím jsem si jistá...když mu dám najevo že si tím rýpáním u mě klesá, jako by mu to bylo jedno, ví, že když se pohádáme, vždycky jsem to já kdo se za ním doplazí...já vím jsem hloupá, doplazím se za ním protože vím, že on za mnou ne, neřišel by za mnou ani za půl roku, vím dobře že toho je schopný... Předem se omlouvám za moji slovní zásobu nebo pravopis...

  • 28.04.2017 16:19:26 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • no a co chceš poradit? Sama píšeš, že víš, co děláš špatně...tak buď konečně posbíráš svou hrdost, a pošleš ho někam, ať se vrátí, až se naučí chovat slušně, no a nebo se s ním halt budeš trápit a ponižovat dál..Upřímně, nevím, co tě v takovém vztahu s ubohým buranem drží, ale to jsou ty první vztahy..člověk se musí spálit, aby si pak vážil slušného chlapa.

  • Ahoj, jako bys psala o mém prvním vztahu. Bývalý byl podobný, akorát u něj v rodině bylo normální ženskou ponižovat a bít, což jsem zjistila až po 3letech. nechci tím tvého přítele přirovnávat k násilníkům, to ne. Ale pokud takhle s tebou přítel jedná, snižuje ti svým chováním sebevědomí, podkopává tě, ten vztah nemá budoucnost. U bývalého to šlo pomaloučku, že on nebude jako jeho otec apod. Ale nakonec se ta výchova projevila a bylo pro něj jednodušší si své neúspěchy řešit tím, že si to na mě vybije. Hledej podporu v rodině a fakt máš na lepšího,. Píšeš, že tě bere jako samozřejmost...to opravdu nevěstí nic dobrého :-(

  • Takova situace ma jenom jedno reseni, rozchod. Vim, ze to po dvou letech neni jednoduche, obvzlášť kdyz ho milujes. Ale opravdu to nema jine vychodisko. Z toho co jsi napsala mi prijde, ze si te pritel proste nevazi a jsi mu tak nějak ukradena. A to je spatne. Pamatuj, ze lide se nemění, presne jako muj byvaly pritel, chronicky zarlivec, dokázal na me byt casto i dost sprosty, sliboval hory doly jak se zmeni, kdyz jsem se s nim nekolikrat chtela rozejít, nikdy se nezměnil.

  • Radka8928.4.2017 13:36

    Nějak nechápu, proč s ním ještě jsi :O=

  • Kamkri28.4.2017 13:37

    Ahoj, asi to bude znít dost razantně a nekompromisně, ale pryč od něj! Pokud se takto chová po dvou letech vztahu, nemá to cenu. Píšeš, žes mu dala najevo, že se ti to nelíbí - a jemu je to jedno - máš si zvykat??? To ani omylem. Bude to čím dál horší a ty se budeš cítit jako ubohá blbka, co všechno udělá špatně.
    Zasloužíš si (my všechny) partnera, který tě bude milovat, podporovat a vážit si tě. Úcta ve vztahu a vzájemná podpora je nejdůležitější.
    Doporučuju rozchod.

  • janalab28.4.2017 15:49

    Taky bych se nenechala ponizovat, mas cely zivot pred sebou, tak proc ho chces zit s nekym, kdo dela vse pro to, aby sis ho neuzivala a nebyla stastna?

  • sisterrys28.4.2017 16:16

    Partner by ti měl být oporou. Když se ti něco nepovede, tak by tě měl podržet. Zároveň by měl věci, které se mu nelíbí v klidu řešit. Rypani rozhodně není cesta. S mužem, vedle kterého bych se citila jako kus hadru, bych nebyla.

  • no vypadá to, že víš kde je chyba a že si Tě přítel neváží. Buď si s ním vážně promluv a nebo zapřemýšlej nad tím zda máš tohle chování zapotřebí. Jsi mladá a myslím že najdeš lepšího přítele. Který Tě bude mít rád a bude si Tě vážit. Každopádně ty musíš vědět co vlastně chceš ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist