Urceni otcovstvi - alimenty

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372300 6.7.2017 10:56

Ahoj, mam dotaz ohledne alimentu. Vzhledem k urcitym vecem ve vztahu..jsem nucena si zajistit vysi alimentu na mimco. A ted potrebuji radu, kde to resit? Byli jsme na matrice ohledne urceni otcovstvi, jsme domluveni na urcite castce, kterou pravidelne ,,tatinek,, zasila, jsme v normalnim vztahu, ale vzhledem k urcitym vecem z minulosti z jeho strany, tak chci toto pojistit pisemne. Kam se mam tedy obratit ohledne sepsani vyse alimentu? Termin porodu se blizi, tak bych to jeste rada vcas stihla. Jinak co se tyce castky, tak mi posila dve - jednu pro me a jednu pro miminko, tak zda to lze uvadet v tomto pripade i takhle nebo se sepisuje jen jedna celkova castka? Ufff, snad mi poradite :)

  • 06.07.2017 13:14:39 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Soud. Co není soudně, není vymahatelný a i kdybyste sepsali nějakou dohodu, platit nemusí a stejně to bude muset řešit soud.
    Pokud nejste manželé, platit na tebe nemusí nic. Jen na dítě.

  • pokud to chcete ofic. jedine soud tzn.
    socialka ,podat návrh k soudu (poradí s vypsáním žádosti. ) je to ponižující pro oba rodiče pokud jste dohodnutí. řešila bych to spíš až by otec dítěte neplatil 10-15% z výplaty , stejně by to zpětně musel (3roky)doplatit.(ale vaše vec).
    Nechápu proč mu děláte ještě větší problémy než že mu seberete dítě. Nechápu tyto matky. kord když spolupracuje. :-( 8-.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist