Únava

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423750 16.7.2020 9:21

Ahoj holky. Je normální, že i když spím 9 - 10 hodin, tak jsem stále strašně unavena? Ráno nemůžu absolutně vstát z postele a celý den jenom zivam a jsem ospala. Přitom nikdy nespím méně než 7 hodin, vždycky je to kolem 7 - 9. Snazim se jíst zdrave, jim hodně zeleniny i nějaké to ovoce, doplňuju vitamín B. Nevíte čím by to mohlo být? Připadám si poslední dobou zoufalá, nemám vůbec na nic energii...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Petrakim16.7.2020 11:23

    Možná špatná funkce štítné žlázy? Také nedostatek pohybu (tím myslím obyčejná chůze na čerstvém vzduchu, ne aerobic) způsobuje únavu a je jedno, jak zdravě u toho budete jíst. Tělo potřebuje, aby krev proudila a okysličovala se - i doma je nutno často větrat a ne být jen na ventilačce... vysoká koncentrace CO2 způsobuje též úvanu a plno lidí je doma i v práci přiotrávených, o vzduchoventilacích škoda mluvit.... Při sezení, malém množství pohybu apod. je tělo více unavené a bez energie.

  • Rebeca16.7.2020 12:20

    Napred bych se snazila vyloucit jakekoliv mozne problemy (tzn. Nechala si u lekare udelat kompletni vysetreni vcetne odberu krve - muze to byt borelioza, problemy se stitnou zlazou, ale i jen nizky tlak, nebo jsi treba zdrava uplne, jen proste potrebujes hodne spanku, kazdy clovek je jiny.)

    Nicmene ano normalni to samozrejme byt muze, pro me je osm hodin spanku malo, cokoliv mene je pro me dlouhodobe nemyslitelne, navic jsem typicka sova a ranni vstavani me strasne nici i tehdy, kdyz jdu spat brzo. Kazdy mame jine "vnitrni hodiny". :)

  • Ahoj, mám to úplně stejně :) mám nízký tlak a problémy s železem (pokud půjdeš na krev, dej si zjistit i železo). Přes den mi na únavu pomáhá káva nebo zelený čaj. A z přespání to není (pokud jednou vstanu dřív, musím to pak zase dohnat, jinak mi není dobře). Píši hlavně proto, aby ses necítila divně :) Opravdu to máme každý jinak a tohle lidem co tyhle "problémy" nemají nevysvětlíš. A samozřejmě zjišťuj co vyhovuje nejlíp tobě :)

  • Určitě si zajdi k lékaři. Musí se vyloučit banálnější, ale i vážné onemocnění, které se projevují nadměrnou únavou. Raději co nejdřív, aby se nic nepodcenilo.

  • macicekkajik16.7.2020 10:04

    I přespání způsobuje únavu. Také jsem měla takové období. I když jsem spala dost, stále jsem byla unavená. Lepší je jít spát kolem 22 hodiny a vstát kolem 6 - 7 hodiny ráno. Říká se, že co se nenaspí před 24 hodinou, tak to po už nedoženeš. Takže když jdeš spát kolem 24 hodiny a spíš do 9, tak budeš prostě unavená celý den. Dnes jsem také nemohla usnout a vstávala jsem v 8 a jsem také nevyspalá, i když jsem spala 8 hodin. Pravidelnost je důležitá.

  • Prespana.. tím to bude... Ráno si zacvičit... A večer jít v normální dobu spát a bude super.

  • Jak tu někdo psal, může to být nedostatkem železa. Nebo jen prostě spíš moc dlouho. Co mám zkušenost, tak třeba pokud spím jen 6 hodin, tak mám často přes den mnohem víc energie, než když spím 10 hodin. Jinak pokud potřebuješ nějak přes den dodat tělu energii, tak určitě můžu doporučit guaranu. Já ji mám v takových tabletkách z https://eshop.guaranaplus.cz/guarana a třeba v práci bych to často bez ní vůbec nezvládala.

  • MagdaRadilka820.9.2023 5:41

    Taky mi to přijde jako moc spánku. Já spím kolem 7 hodin, ráno se mi taky nechce vstávat, ale začne pak kolotoč kolem dvou dětí a domácnosti, takže na nějaké myšlenky, jestli jsem unavená nebo ne není čas :-D . Snažím se s dětmi sportovat, buďto kolo, běh nebo procházky a je to fajn. Pobyt na čerstvém vzduchu je nejlepší :-) . Když manžel děti pohlídá, tak si pustím nějakou audioknihu z https://www.progresguru.cz/ , dám si nohy nahoru a relaxuju :-) .

  • JanaK2019.11.2023 1:04

    Dobrý den, to, co popisujete, znám velice dobře. Měla jsem období, kdy jsem byla neustále unavená, ačkoliv jsem spala dostatečně dlouho. Naštěstí jsem narazila na internetových stránkách https://www.adamkrupa.cz/ na Krupa Kratom, který je přírodní doplněk stravy. Pomohl mi s únavou a dobyl mi potřebnou energii. Od té doby spím osm hodin a jsem každé ráno odpočatá. Možná by to mohlo pomoci i vám, když hledáte přírodní způsob, jak se cítit lépe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist