Umývání jen vodou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395312 30.12.2018 9:41

Zdravím. Jenom bych se chtěla zeptat, vadí nějak vlasům když je čas od času třeba jen 1x týdně umyju jen vodou (vlažnou) bez jakéhokoliv šampónu? Mastí se pak rychleji? Nebo vadí jim to nějak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack30.12.2018 10:02

    Běžně se tato bezšampónová metoda nazývá "no poo" a mnoho celebrit ji upřednostňuje. Při této metodě jde ale o úplné vyřazení šamponu, ne jen "občas". Jde o to, jak často si vlasy umýváš nyní. Ale chvilku určitě trvá než si vlasy na nový režim zvyknou, můžou se ze začátku mastit, ale potom je to OK. :-)

  • Spíš bych to nedělala jen občas, ale třeba zkusila na nějakou dobu úplně bez šamponu. No poo jsem zkoušela nějakou dobu, ale nevyhovovalo mi to. Měla jsem melírované vlasy. Teď mám přírodní, tak to budu zkoušet znovu ;-)

  • Ba naopak..sampon vubec nepotrebujes...klukum umyvam vlasy pouze vodou a maji je nadherne a Vubec se jim nemasti.

  • Proč by jim to mělo vadit? Já si takto běžně vodou osvěžuji vlasy po sportu (běhám 3-4* týdně), tedy nemáčím je úplně důkladně..., i když třeba v bazénu ano a pak nepoužívám žádný šampón...Já tedy i jinak používám zmíněnou metodu no poo a vlasy si miji důkladněji jednou za víc jak týden, i když jen voda mi nestačí a různě experimentuji s nopoo prostředky (nejvíc mi vyhovují rozšlehané žloutky s vodou nebo žitná mouka), ale i když jsem ještě šampon používala a vlasy musela mít tak 2* do týdne, tak samotnou vodu jsem po sportu taky využívala. Teď už šampon nepoužívám pár let, mám dlouhé vlasy k pasu a nijak to nevadí, řekla bych spíš naopak ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 682 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist