Umrti morcete, je to moje vina nebo ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409870 2.8.2019 2:09

Dobry den,
Vim ze to sem nepatri ale...
Brecim uz tri hodiny a pul od zjisteni smrti meho morcete...
Asi tak v jedenact vecer jsem koukala na film v pokoji na mobilu.. A nejednou si rikam ze je nekam potichu ani na tlesknuti nic neslo slyset, tak jsem odhrnula baracek a lezel tam jakoby spal, byl na boku tak jsem se ho dotkla a nic, nehybal se, zkusila jsem vzit i ttosku vody a polit mu malinko nozku a trosku do chloupku a stale nic..byl takova ztuhli, pak uz mi bylo jasne co se stalo, umrel. Jsem z toho hotova nemuzu spat a hlavne se bojim, ze je to ma vina protoze jsem se nezvladala o nej starat davat jidlo a tak tak mi pomahala mamka... Jeste 3 nebo 4 mesice zpatky mel zakalene oko to jsme chodili k veterinari a sam si nevedel rady.. Pak dva tydny později i jsme si vsimli ze i druhe oko. A jeste jedna vec.. Taky pred tydnem si mamka vsimla ze je takovy vic vyhubli. Moc jsem si ho nevsimala, uz zadne zvire nechci. Kdyz lezel v te kleci tak jsem koukala ze tam mel jeste hodne sena tak nevim jestli nepapal, ale nemel tak zase zadnou vodu.. Mamka rikala ze vcera tam jeste mel, jenze se mu vyliva tak nevim jestli to vypil nebo se to vylilo... Omlouvám se, ale potřebovala bych poradit jestli to byla moje chyba ze umrel nebo jestli umrel starim, mimochodem jsme ho meli asi tak 5 let. Co myslite?? Prosim odpovezte, jeste ted to rozdychavam, zitra ho jdeme zakopak na pole a udelat hrobecek...
Je to moje vina, nebo ne?

  • 11.08.2019 16:39:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nerekla bych, ze by to byla neci vina. Zivotnost morcatka je 5-6 let. Zemrel, protoze uz byl stary.

  • Nebyla to ničí vina. Délka života může být i delší než 5 let, ale onemocnět může kdykoli. A pak záleží na celkové péči, kterou si mu poskytovala celý život. To tady těžko posoudit.

  • Ahoj, to je vzdycky smutne, kdyz umre domaci zviratko. My jsme mivali krecky i morce atd. Oni neziji dlouho, tak dva tri roky a tak jak u lidi, muzou mit nemoci a komplikace. Mnohdy se na to ani neda proste prijit... Krmit jsi ho krmila, vodu take (jeden den bez je ok)... Pet let je hodne, to bylo asi starim. Posmutni si, ale ne dlouho. Smrt k zivotu patri. Zas bude lip.

  • určitě to sem patří.. také mi umrelo morčátko.. před 3 lety.. a brečím dodnes (někdy) když umřelo měla jsem pocit že je to má vina.. pomohlo mi mít další .. a trochu jsem na to první pozapomela.. (ne však na tolik aby mi bo jeho úmrtí jedno.. ale už nejsem tak nešťastná..) ovšem pokud máš pocit že no těžké se o něj starat tak další nekupuj... bude to dobré.. uvidis ..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist