Umístění dětské postýlky - co myslíte vy :-)

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269515 5.5.2016 19:45

Ahoj ženy a maminky :-) Omlouvám se za anonym, je to kvůli soukromí. Tak k věci. Jsem poprvé těhotná a tak budu ráda za rady a nápady zkušených maminek. Jedná se o umístění dětské postýlky. Máme hezký velký byt, ale jde o to, že máme dodocela dost malou ložnici, na šířku pokoje je tak akorát manželská postel a je tam velká šatní skřín a tak by se mi tam vešla jen ta postýlka a nic jiného - věci na noční přebalení, nebo kojení atd. A to je právě to. Dětský pokoj plánujeme v pokoji, který je ale na druhém konci bytu, což znamená, že bych s mimčem v noci lítala z ložnice přes obývák a kuchyň, kde bych měla vše potřebné. A otázka zní...dát i přes to postýlku do ložnice a noci pak běhat do děcáku a nebo nechat postýlku v děcáku a monitorovat mimčo pomocí chůvičky? Co myslíte, je brezpečné a v pořádku mít mimčo od začátku v tom děcáku nebo ho raději mít u sebe v ložnici? Jak to máte vy? Děkuju předem za vaše zkušenosti :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Z vlastní zkušenosti vím že je dobré mít mimčo a postýlku co nejblíže (ale nejsem zastánce miminka v posteli nebo postýlky těsně u velké postele).je to kvůli tomu že kdykoli miminko bude plakat ty jen vyskončíš a jsi u něj.také někdy po porodu muže být problém s leháním,vstáváním atd. Potřeby na noc jako ubrousky,plínky si můžeš večer nachysta k posteli a v noci přebalit na posteli ;-)

  • Eika6.5.2016 10:49

    Mohu-li vnést další názor, tak já jsem určitě za postýlku, co nejblíže mé postele. Přeci jen vstávat každé 2 hodiny a lítat přes celý byt mi příjde dost daleko. Já byla ráda, když jsem přebalila, nakojila a chviličku mohla spát, než se to všechno zase opakovalo. :)

  • každý preferuje něco jinýho. někdo má radši dítě u sebe, někomu nevadí v noci lítat po celým baráku a podle toho tu budeš mít asi i rady. osobně preferuju děti u sebe v ložnici, poslední dítko ani nemělo postýlku v ložnici a spalo jen s nama v manželských postelích a bylo to podle mého nejlepší řešení kdy jsem se jen otáčela na stranu z které bylo potřeba kojit (z jedné strany jistila pád zeď a z druhé manžel) a spala dál;-) u prvního jsem moc místa na věci na přebalení neměla, ale miminko je o dost menší než postýlka, dávala jsem si pár plenek, mastičku a ubrousky s látkovou přebalovací podložkou do "nohou" miminka, později jsem měla jedny ubrousky, jeden malej bepanthen a několik plenek v postýlce v ložnici pořád a nepřenášela jsem to tam každý večer. případně si můžeš dát na postýlku kapsář, do kterého se dají všechny tyto věci naskládat a kapsář se dá i sandno přenášet z postýlky v ložnici na postýlku v pokojíku nebo jinde v bytě

  • Souhlasím s Hele20. Postýlku si dej rozhodně do ložnice. Minimálně první 2 měsíce jsem k malé vstávala opravdu často. Mám postýlku cca 1 metr od postele a kdykoliv jsem ji v noci uložila, lehla si zpátky do postele, přikrývala se peřinou - v tom momentě malá začala křičet a už jsem musela zase vstávat. Když potřebuješ nakojit, nebo přebalit miminko - dá se to i jinde (pokud nechceš budit chlapa). Ne vždy ale mimi pláče kvůli kojení. Malou trápilo hodně bříško.

  • Měli jsme podobný problém..postýlka se nám prostě nevešla, měla jsme malého v ložnici jen asi 3 týdny, dokud se vešel do kolébky. Jinak byl o miminka v pokojíčku, kde jsem mela i přebalování atd.
    Měli jsme v pokojíčku malý gauč, kde jsem kojila, nebo v případě nemoci jsem spala tam.
    Ano, člověk se musí v noci vyhrabat z postele a ujít těch pár kroků..ale víc jak 2x za noc to u nás nebylo, navíc jsme si ušetřili navykání na spaní v samostatném pokoji :)

  • maxice5.5.2016 20:24

    a co být z počátku s miminkem v tom pokojíčku, kde máš vše? Pořídila bych si tam postel, či matraci a bylo by :-)

  • Taky máme malou ložnici a přebalovák se mi nevejde ani nikde v bytě. Postýlku mám v ložnici a určitě minimálně rok mít budu běhat do dětského pokoje se nám v noci nechce. Přebalujeme na posteli a stačí to :-)

  • A my to mame uplne jinak :-) Kdyz se nam holky-dvojcata narodily, meli jsme v loznici obe postylky i prebalovak. Ten jsme ale pouzivali a zatim pprad pouzivame v podstate jen po koupani. V obyvaku mame "ohradku", coz je vetsi postylka, 150x80 cm. Prebalujeme skoro porad tam, vzdycky si tam rozlozim prebalovaci podlozku. Plinky apod mam v takove dekorativni krabici vedle. Pres den kdyz jsem s nimi v obyvaku nemusim nikam behat a v noci stejne do obyvaku/kuchyne musime, protoze "varime" UM. Narozdil od prebalovaku mi vyhovuje ze od nich muzu behem prebalovani odbehnout a nechat jim chvili vetrat zadek a nemaji kam spadnout. Po 7 tydnech jsme ze spolecne loznice udelali jen detsky pokoj a loznici presunuli vedle. A od te doby spime lip my i holky :-)

  • Carrie0076.5.2016 0:52

    Nám se postýlka (děti spali do cca 3.m. spolu v jedné) do ložnice taky nevešla a spát ve čtyřech v manželské, mě, upřímně,ani nenapadlo, takže jsem po návratu z porodnice spala s dětma v pokojíčku na posteli, kterou tam máme. Manžel se alespoň trochu vyspal do práce a já byla dětem hned k dispozici :-).

  • Příbuzní to měli úplně jinak manžel chodil do práce a brzy vstával takže aby nerušil koupili rovnou i velkou postel do dětskýho pokoje a první zhruba 3 měsíce spala mamina s mrňousem v pokojíku a pak už jen monitorovala z ložnice. Pokojíček měli v domě v patře. Důvod jasný sice mají dům ale do ložnice se jim vešla pouze postel nic jiného. A aby mimčo spalo mezi nimi toho se bála.

  • Marki868.5.2016 19:21

    Maly byl od zacatku sam ve svem pokojicku monitorovany videochuvickou a monitorem dechu.. Diky tomu je samostatny, vyspi se vsude, odpadlo odvykani a tech par kroku k nemu nebyl problem..k prebalovani stejne musis z postele vstat, i kdybys mela mimco primo u sebe.. Vsichni nas od toho odrazovali, dokud nevideli na zivo, kolik to ma pozitiv a pak uz jen zasli .. Takze at uz tak nebo tak, vse ma sva pro a proti, zalezi na tobe, co je pro tebe nejlepsi ;-)

  • Za mě určitě do ložnice. za prvé mimčo líp uslyšíš a za druhé nemusíš lítat po bytě sem a tam rozespalá, takže si po cestě neublížíš. My jsme j dali místo takové komody do ložnice, kteoru jsme si těsně před těhu koupili z https://www.atan.cz/univerzalni-komody :-) Naštěstí je celkem univerzální, takže se nám hodí i do chodby :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist