Umělé oplodnění a pojištění

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182888 8.11.2018 20:53

Ahoj holky, mám dotaz. Je možné, že mě čeká umělé oplodnění a mám otázku ohledně pojištění. Nevíte někdo co vše hradí zdravotní pojišťovna a na kolik asi vyjde placení z mé strany?? Je vůbec něco zdarma nebo se na všem spoluúčastím s pojišťovnou??? A týká se pouze mého pojištění nebo také partnerovo??? Děkuji moc za každou radu, chci být včas připravena po všech stránkách.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co jsme bylimy, tak pokud byla spoluucast pojistovny, tak jen moje. Vim ze za injekce jsem dala 4 tisice. Bez pojistovny by to pry bylo 12tisic. Takze jako pojistovna hradi vcelku velkou castku za tohle. Ale ve finale jsme na tom ciste za IVF byli na tech 12 tisicich.

  • My jsme platili asi celkem 16.000, IVF + příplatkové metody (ISCI + AH), nemrazili jsme, nebylo co. Hodně záleží na tom, jakou budete mít diagnozu, jaké metody se budou muset zvolit. Ale tak obecně bych řekla, že těch 15.000 až 35.000 Kč, pokud půjde o nějaký střed. Bez pojišťovny je ta cifra okolo 100.000 Kč. A myslím, že to jde jen z tvého pojištění, i když manželovu kartičku pojišťovny asi taky chtěli. Ale o souhlas se žádala moje pojišťovna.

  • Kamkri9.11.2018 19:50

    Ahoj, jde to ze tve pojistovny. Z manzelovy jde odber spermatu.
    Pojistovna hradi odber vajicek, oplodneni, 3-denni kultivaci, zavedeni embrya, kontroly. Ty si (pokud budes chtit nebo pokud to bude treba) zaplatis prodlouzenou kultivaci (5dni), napichnuti spermie do vajicka, naruseni obalu vajicka, atd.
    Nam bylo receno, ze sance IVF je cca 25%, pokud si priplatis zminene metody, zveda se sance na cca 45%.
    Nektere placene procedury se provadi jen pokud mate urcity zdravotni problem.
    Nekde se plati leky (injekce), ale my jsme v CARu pri FN Olomouc platili jen 500,- (v Brne znama 6tis.).

  • Ahoj s umělým oplodněním ještě tedy zkušenost nemám a doufám, že snad nikdy mít nebudu... Ale s pojištěním zkušenosti mám a to konkrétně s cestovním, takže pokud bys sháněla nějakou kvalitní pojišťovnu na cestovní pojištění, určitě ti doporučuji https://www.ervpojistovna.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist