Umělé oplodnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #441443 13.2.2023 7:19

Ahoj, mám takový dotaz. Dělá se umělé oplodnění i ženě bez partnera? Bude mi 33 a žádné děti ještě nemám protože mi před čtyřmi lety vzali oba vejcovody a já nemůžu od té doby najít partnera kvůli tomu, že přirozeně to v mém případě prostě nejde. Jednoduché strčit ho tam a hotovo než absolvovat psychicky náročné období umělého oplodnění. Ne každý chlap na to má "koule". Děkuji za odpověďi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dítě není věc, na kterou má mít žena automaticky nárok i když nemá chlapa. "Česká legislativa neumožňuje podstoupit umělé oplodnění bez partnera. "
    jsou chlapi, kteří přirozeným způsobem dítě mít nemohou a ti by s něčím tkaovým neměli problém. doporučila bych vybírat partnera trochu jinak ;-)

  • Nelze. To by jste musela vycestovat někam kde se to dělá . Každopádně se těm mužům nedivím, jestli na ně hned na začátku vztahu spustíte "chci mít dítě, nejlíp hned " musí to vyznít tak, že je k ničemu jinému nepotřebujete. Kdyby jste měla zdraví vztah s mužem, tak toto kvůli vám oběma klidně podstoupí. A znám i pár, který se bral až jim bylo přes 40let a adoptovali, což je také způsob.

  • Deni61114.2.2023 20:38

    Oficiálně to nejde, v praxi se to však někdy obchází tak, že se žena domluví s nějakým kamarádem/známým, kterého vydává za svého partnera.

  • Ne. Nedelaji. Porad je to jen pro pary (resp. v kvetnu min.roku to tak urcite bylo).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 486 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist