Umělá výživa

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19119 25.4.2011 16:24

Ahoj holky, nevíte kolik by měl vypít 5 týdenní prcek umělé stravy??? můj prcek vypije 120ml, ale příjde mi že by vypil ještě víc, nechci ho přecpávat.Na plechovce UM je napsáno od 2 měsíce už 150 ml ale zdá se mi to moc. Váží 4900g.Narodil se s váhou přes 4 kila.A ještě jedna otázka, když třeba nedopije celou dávku, můžu mu jí nechat a ohřát třeba za půl hodiny ten zbytek??jde o to , že někdy hrozně hltá, přepije se a už nechce ale za půl hodiny už pláče a hledá a hledá, doposud jsem to vždy vylila a trochu mu dodělala nového mléka.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • proc by ne?my to malemu normalne ohrali pak ve vodni lazni,treba za pul hodiny,to tomu mlicku jeste nic neni,horsi by to bylo kdyby to bylo za pul dne.kdyz vylivas tak vylivas penizky do zachodu...

  • V porodnici nám UM chystali s předstihem, měli jsme namýchané mlíko předchystané na celý den. Takže bych se toho nebála, jen určitě to neopakovat, tzn. poté ohřáté už neskladovat.

  • Leni náš prcek vypije různě.. někdy 80 někdy 130 dám mu tolik kolik si řekne, jinak mi bude vyvádět. Jinak to co nedopije normálně dám v další dávce cca za dvě hodiny.
    Jinak jsem to probírala s dr. a mám mu dát kolik si řekne, prý potřebuje sílu jako táta:-) nic neřekla na ty dávky.

  • u nás to bylo tak, malá se narodila a vážila 3.9kg a měřila 48cm, UM papala vždy víc než bylo určeno, začly jsme na Nutrilonu a ten jínestačil ani jako miminečku, plakala furt hlady, tak jsme byla nucena změnit, koupila jsme mlíko Beba a v pohodě, pila vždy třeba o měsíc dřív dávku větší než bylo psáno na krabici, prospívala, hlady neplakala...

  • cudla26.4.2011 12:26

    děti někdy hledají a hledají a přitom nemusí mít hlad.Náš prcek hledal i když ho trápila kolika a plakal pro bolest bříška.Nejlépe je zkusit ho dát v takové situaci pochovat někomu,kdo ho obvykle nekrmí a uvidíš jestli s tím hledáním přestane.U nás to fungovalo,jak byl u mě a cítil mléko tak chtěl pořád pít a přitom zvracel,protože byl hrozně přejedený.Taky nám v porodnici říkali,že při umělé výživě by pauzy mezi jídlem měly být 2 hodiny,protože to miminko déle tráví,v bříšku se mu pak míchá natrávené s čerstvým a z toho může mít bolesti bříška a plakat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist