Ukončení studia na VŠ a opětovný návrat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387990 4.11.2018 18:16

Zdravím,
před nějakou dobou jsem přerušila studium na VŠ, důvodem bylo to, že jsem do učení nemohla dostat dostat, nebyla jsem na tom ani psychicky moc dobře a jiné osobní problémy. Chodila jsem nyní do práce, ale přemýšlím nad tím, že bych se opět ráda na VŠ (na tu samou) vrátila příští rok.
Proto se chci otázat, než se do toho pustím, zda si myslíte, že je to možné se opět přihlásit na tu samou vysokou?
Předem děkuji za odpověď

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě je to možné. Prostě podáš přihlášku, zaplatíš poplatek. Případně udělat přijímačky. Pozor jen na to že předešlá doba studia se započítává a máš nebe času na bezplatné vzdělaní. Pokud jsi udělala nějaké zkoušky ci zapocty, tak jdou za splnění podmínek daných školou uznat (většinou se uznávají A až C maximálně 3 roky od data zkoušky).
    A když je to obor kde je moc lidí v prváku tak se tě ani nikdo pamatovat nebude.

  • macicekkajik4.11.2018 18:45

    Ahoj, pokud jsi pouze přerušila a není to moc dlouho, tak by návrat na VŠ neměl být problém. Nejlépe si zavolat na tu VŠ, na které jsi studovala. Tam ti poví jestli ano nebo ne.

  • Francy4.11.2018 19:29

    Počítá se každý den, co jsi studovala. Takže pokud jsi nastoupila do prváku, tak máš ještě 3,5 roku na Bc studium. A pak další max 3 roky na navazující. Bakalářské i navazující se dá protáhnout o 1 rok :-) Takže stačí na jaře podat přihlášku a můžeš studovat znovu. Pokud máš nějaké zápočty splněné, je dobré se u vyučujících poptat, zda by ti je mohli uznat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 713 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist