Ukončení kojení - rychlé

Otázku položila: sigiska 14.2.2012 8:30

Ahoj holky.
Potřebuji nutně rychlou radu. Přestala jsem kojit, malé je 15 měsíců. Co mám dělat s tvořícím mlékem. Naposledy jsem kojila včera ráno, netvoří se už toho tedy tolik,ale přece jenom potom dni mám nalitá prsa. Trochu jsem odstříkala abych neměla tak plno. Máte někdo nějakou radu, jak zastavit tvorbu mléka? Díky

Holky díky, není to úplně, že bych přestala kojit z minuty na minutu. Malá měla mléko už jen tak 2x za den, takže jsem to chtěla utnout už úplně. Kazí se nám z toho vrchní zoubky, takže jsem to udělala i kvůli tomu. Malási totiž začla až moc uvědomovat, kde je mléčko a až moc toho využívala. Díky za rady. Slyšela jsem taky názor teplá sprcha a pak hned na to studený obklad....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem ukončila kojení rychle tak, že jsem spolkla tabletky, které tvorbu mléka zastavují. Zkus se zeptat gynekologa, zda ti je nenapíše. Ale i přes to se mi prsa stále trochu nalévala. Doporučuje se se je stahovat, tak jsem nosila pevnější podprsenku. Také jsem musela přestat kojit ze dne na den.

  • Rychlé ukončení kojení může zařídit gynekolog pomocí léku. Jinak určitě ještě přebytečné mléko odstříkat nebo ještě dát nakojit - pokud tam to mlíko necháš - hrozí zánět.
    Ještě jedna babská rada, co se dělalo ve středověku, když paničky nechtěli kojit - stáhli si prsa něčím těsným (ale předpokládám že když nebyli ty prsa nalitý). Být tebou bych to ale nedělala, přece jenom není středověk :-) a jsou jiné metody - třeba ten dr. nebo postupné odstavování.

  • Jo, prášky mi psali, když jsem musela přestat kojit u prvního, gynekologové je neradi vidí, ale pokud je nutné rychlé odstavení, napíší, jsou to dvě tablety, každý den jedna, ttřetí den jsem neměla ani kapku z plného kojení. Ale pokud jsi takhle rychle neodstavovala ze tzdarv důvodů, je lepší spíš postupné ukončení, tj vždy odstříkat jen do úlevy, když je přeplněno a nechat to být....

  • mlíčka se zbavíš postupně (ale pokud to musí být nárazové, tak asi existují tybletky od doktora jak píšou holky ). Jinak to tak rychle nepuse no...když budou nalitá prsa - odstříkat do úlevy, nedávat k psru. Kde není stimul, netvoří se mléko

  • Petra314.2.2012 9:05

    ahoj, stahováním se mléko nezastavovalo jen ve středověku, ale i teď :) nedávno jsem bohužel přišla o miminko, narodilo se nám mrtvé a jelikož mi nastoupilo mléko, museli v nemocnici laktaci zastavit, takže mi stahovali prsa a dali mi na to nějaké tablety, ale nepomohlo to uplně. Kamarádka mi pak poradila, ať si na noc namažu prsama povidlama a stáhnu je a ono to fakt fungovala do druhého dne jsem byla bez mléka. Jí to pomohlo taky okamžitě.

  • tak v tomto případě, už ji variantu prsa vůbec nedávej. Prostě jí ho vůbec nesmíš nabídnout - prostě není. A ty bude odstříkávat - do úlěvy a ono se ztratí.

  • lulatko14.2.2012 9:41

    Z babských rad mě napadá ještě šalvějový čaj - potlačuje laktaci, proto by se neměl při kojení. Zkusit to můžeš, zkazit tím nic nezkazíš.

  • Já jsem ukončovala kojení poprvé po20 měsících a podruhé v 11 měsících. Dr. mi poradil v noci spát na břiše, stahovat prsa a hlavně neodstříkávat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist