Úklid doma

Otázku položila: Anonymní uživatelka #422567 23.3.2020 13:39

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak často myjete třeba okna a perete záclony? A jak často myjete například ledničku, nebo skříňky vevnitr, jakože všechno vyndate a umyjete šuplíky atd. Nebo třeba koupelnu? Přítel mi nadává, že uklizim moc často, že jsem prý blázen, tak by mě zajímalo, jak to máte vy, děkuji za odpovědi a názory. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Okna - když už přes ně není vidět, záclony - když jsou černější než podlaha, koupelnu - snažím se aspoň jednou týdně, ale ne vždy to vyjde. Když jsem byla bezdětná, dost jsem lpěla na pořádku, ale se dvěma malými dětmi a z toho s jedním nespavcem jsem ráda, že uvařím a poklidím "základní" plochy - tj. linku, dřez, podlahu (ani to ale úplně nepřeháníme) a občas tu sociálku. Spíš ten čas využiju na hraní s dětma než na úklid. Vím, že jsou holky, co zvládají obojí, ale můj pokus zvládnout to, dopadl tak, že jsem skončila na AD...nikdy více..

  • Ahoj, doufám že nebudu za bordeláře :-D ale okna a záclony dvakrát do roka, ledničku podle potřeby asi jednou za pár měsíců, skříňky zevnitř jsem za dva roky v současným bytě nemyla, koupelnu se snažím jednou týdně, když jsem doma málo tak podle potřeby 😀

  • Co mam. Dítě tak okna dvakrát do roka,s tim i záclony. Ledničku cca jednou za měsíc a koupelnu se snažím aspoň jednou týdně , ale ne vždy se zadaří 😊

  • Okna dvakrát do roka - na Velikonoce a na hody :D
    Zaclonynjsem ještě nepřála (bydlim u přítele rok a půl). Ledničku - mno myla jsem ji zatím dvakrat? Koupelnu cca po 14 dnech. Vysavame cca obden, vytirame tak dvakrat do tydne.

  • Okna dvakrát do roka, maximálně třikrát, když je v létě hezky nebo se práší od pole. Záclony dvakrát za rok, koupelna jednou týdně, na to jsem pintlych. Na vysávání jsme se vykašlali a pořídili si <a href="https://entuzio.cz/nejlepsi-roboticke-vysavace/">robotický vysavač</a> podle toho návodu v odkazu. Nakonec iRoomba s dobrou aplikací. Takže ten teď vysává i vytírá za nás. Ještě teda pravidelně myju lednici, tu zhruba tak jednou do měsíce, ale je to hodně nepravidelné podle toho, jak je to zašpiněné. :)

  • terinator1929.5.2023 0:31

    Záclony se mě naštěstí netýkají, nikde je doma nemáme. Co se ale nějakého velkého úklidu týče, tak ten doma dělám zhruba jednou za půl roku. Právě teď se na jeden takový velký úklid pomalu chystám. Už mám z https://www.mediskont.cz/hygienicke-potreby/ objednané nějaké hygienické potřeby, takže jakmile to dorazí, tak se do toho pustím.

  • Rychlikova6.4.2021 21:17

    Byla jsem v práci přeřazena na vedoucí pozici, takže jsem úklid domácnosti přestala stíhat. Musela jsem si najít paní na úklid. S první ani druhou jsem nebyla vůbec spokojená, protože jsem je musela pořád kontrolovat a připomínat se jim, co je ještě potřeba uklidit. Pak jsem vyzkoušela profesionální firmu, která v Praze a Kladně nabízí profesionální úklid http://www.uklidmleziva.cz/uklid.php a už se nemusím o nic starat. Vše funguje a doma mám čisto. Dochází k nám pravidelně.

  • Michalakalabova29.4.2021 2:22

    Asi jednou za rok dělám opravdu pořádný úklid a po zbytek roku to trošku flákám. Když už ale ten pořádný úklid dělám, tak si rovnou vždy pozvu firmu https://www.steams.cz/ , která mi pomocí horké páry vyčistí koberce. V kobercích se totiž podle mě usazuje hodně nečistot a bakterií, takže na tomto si dávám opravdu záležet.

  • Kamilka3327.2.2023 20:44

    Okna myji dvakrát do roka a koupelnu celou uklízím každý druhý den. Proto je pro mě čistící drogerie do domácnosti nezbytná pro udržení čistoty a hygieny. Mnoho produktů, jako jsou prací prášky, čistící prostředky a toaletní papír si kupuji na internetových stánkách https://www.bonfair.cz/drogerie/, bez kterých by moje domácnost nebyla čistá, což by mi hodně vadilo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist