Ucvrnkávání u tříleté

Otázku položila: Anonymní uživatelka #401986 6.4.2020 1:49

Ahoj holky, meli vase děti obdobi ucvrnkavani? Nase slecna ma 3roku4mesice,rok je odplenkovana a asi tak dva mesice si casto trochu učurne a az pak letí na nocnik. Dokonce se snad uz 5x stalo, ze pustila i bobek. Pritom kakani i po sebrani plen zvládala krásne a nehodu mela tak 2x. Rikame se, ze je to jen období, ale to neustale prevlikani uz me štve. Pritom jsem ji vubec nemusela driv hlidavat, ani nocnik připomínat. Od zari chodi do skolky (teda pres zimu byla co chvili nemocna, tak tam zas tak často nebyla), ve skolce si cvrnkla jen prvni den a jinak vzdy bez nehod. Doma mame jeste půlroční mimčo, tak jestli to může být i tím? Prosim řekněte mi, ze to prejde, jinak me trefi😁
Jinak z ucvrnkuti moc drama nedelame. Jen řekneme, ze musi na nocnik jít driv. Jen u tech bobku to rikame durazneji.
Ona ví, ze ma jit na nocnik, jen si to vzdy uvedomi az trochu pusti. Tak nevim, jestli je tak moc zabrana do hry, ze na to nemysli...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys6.4.2020 21:00

    Mám dvě děti, od sebe 2 roky a 3 měsíce. Satršímu budou za chvíli čtyři. Odplenkoval se ve 23 měsících a šlo mu to celkem dobře, nehod jen pár. Kolem dvou a půl let měl období, že si zas ucvrnkával, většinou se do něčeho zabral (mladšímu v té době byli cca 4 měsíce). Druhé ucvrnkávací období měl někdy po třetích narozeninách a to bylo drsnější, protože si nechtěl zajít na záchod, i když jsem to na něm viděla a posílala ho. Obě tyto období trvali kolem dvou měsíců. Pak ještě přišlo třetí po nástupu do školky (ve třech letech a 4 měsících), ale to už nebylo tak dramatické, nebylo to každý den a netrvalo to tak dlouho. I teď se mu jednou za čas stane, že se zapomene.
    Podle mě je toto naprosto normální a souvisí to s vývojem (učím se novou věc a na už naučenou na chvíli pozapomenu) a určitě to souvisí i s narozením nebo u nás spíše s určitými vyvojovými fázemi sourozence (u nás největší problém byl, když se mladší začal pohybovat).

  • terryk6.4.2020 7:33

    Synovi se toto začalo dít tři čtvrtě roku po narození sourozence. Tam ale bylo jasný, že nemá problém s tím jít na nočník, ale prostě to rázně odmítal a vzápětí se podojil nebo si nakadil do kalhot. Trvalo to asi týden? Takže suma sumárum to může být i tím příchodem mladšího sourozence na svět a změn, které to provázejí. V podstatě jiný důvod mě teď nenapadá, když se to týká i kakani. Kdyby jen curani, může být třeba nastydla.

  • určitě to může být i tím, jak je zabraná do hry.synovi se to taky někdy stávalo - zabral se tak do hry, že nevnímal, že by měl jít čurat a ucvrnkl si do kalhot a v tu chvíli si to až uvědomil, že chce čurat a rychle utíkal. ale u kakání se mu to teda nestávalo.

  • Vlastni dite mam jeste na plenach, ale pokud se to stalo detem v ms a nebyla za tim nemoc (ne jen prochladnuti, ale u holcicek i nejake gyn. problemy), tak se povetsinou projevila psychika. Neco se diteti deje. Zkuste popremyslet, jestli se neco nezmenilo, napr. mene casu si s nim hrat, vice "okrikovani", pocit, ze je ten "velky" sourozenec, nebo jakykoliv jiny stres - treba se soucasnou situaci ve svete (muze z vas treba citit strach). Promluvit si s nim o tom.
    Jinak ano, rici ze ma jit na nocnik, ale spravne delate, ze jej nejak vyrazne neokrikujete, nebijete, nezakazujete veci apod. Tim se to muze i zhorsit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist