Učitelství 1.stupně - Brno studium

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373007 4.6.2017 22:07

Zdravím,je tady někdo kdo studuje/studoval/bude studovat Učitelství 1.stupně na Masarykovce?
Je to opravdu tak složité?
Popřípadě nějaké vaše názory?
Děkuji

  • 05.06.2017 9:17:04 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.

    Tak na "Masaryčce" je to jeden z nejlehčích oborů. každý z toho dělá úplný drama, nechápu proč. Do každýho předmětu stačí se naučit trochu něco, nějaký základní přehled, co člověk, který chce studovat VŠ, prostě musí zvládnout. Jestli někdo učitelství 1. stupně nedá, tak je to trága a podle mě nemá na žádný obor VŠ. Je fakt, že tam máš od různých oborů trochu, ale je to fakt trochu, není to jako mít jednu specializaci (jako na jiné fakultě nebo tak). Společné předměty (základ) jsou dávačka, stačí na to kouknout večer před zkouškou, já vážně nevím, kde lidi chodí na to, že to je těžké. Kde jsi to zaslechla? Mělas možnost vybrat si i jiný obor, na který ses dostala, a vybrala si 1. stupeň?

  • Ja mam 1.st. v Brne. Taky mi to neprislo nejak zvlast tezke,ale je to o tom,jakyho vyfasnes ucitele...Kdo neumi hrat na klavir,tak to muze rovnou zabalit. I kdyz jedna holka to dala,ale poctive denne 2 hodiny trenovala a to celych 5 let a znala noty,protoze hrala na kytaru. Na telaku, aspon u nas, vyhazovali napr.toho,kdo neudelal provaz,nevysplhal atd. Cestina mi nikdy problem nedelala,ale nekdy ve 4.r.na 1.termin vylitlo cca 90% lidi na korekturu. Ale jako tak nejak to vzdycky na dalsi terminy dali. Takze za me pokud umis hrat na klavir,nevidim v tom problem...

  • Ahoj, sice jsem nestudovala na Masaryčce, ale nesouhlasím s názorem nade mnou. Chtěla bych vidět ty doktory a právníky, jak dají 1. stupeň. Prostě nedají. Aspoň v Ostravě na tom spousta lidí vyletí. Je fakt, že některé předměty nejdou do hloubky, ale matika, čeština a hudebka jsou v Ostravě vyhazovací, protože to lidi prostě nedají. Matika není jako pro děti na 1. stupni, ale normálně vysokoškolská. Hudebku každý podcení při výběru školy, ale když máš zahrát hned první rok na klavír lidové písničky v 7 různých tóninách, tak ten, kdo neumí na klavír, to prostě nedá. Nemluvě o angličtině, která začíná hned jako pokročilí. Jinak si myslím, že bývá těžký i tělák - kde děláš atletiku, gymnastiku. Pro mě osobně byl porod výtvarka, protože jsme museli malovat třeba jeden semestr 6 obrazů formátu A2 a já malovat neumím.

    Jinak můžu srovnat s dvouoborovkou a nemyslím si, že je to jednodušší. Zatímco na jiných fakultách mají v semestru třeba 6 předmětů, na národce to nikdy nejde pod 14 předmětů za semestr. Takže fakt nejtěžší je na tom ten rozptyl oborů. Kdyby to byla taková dávačka, nevzdávalo by to tolik lidí.

    Aby to nevypadalo, že patřím k těm, kdo podle anonymní uživatelky nade mnou jsou tragédi, tak jen napíšu, že mám doma dva červené diplomy a za rok končím učitelství 1. stupně. Absolutně nemám problém to studium zvládat, ale mám s čím srovnat a fakt si stojím zatím, že neplatí tvrzení "Jestli někdo nedá učitelství 1. stupně, tak je to tráda a nemá na žádný obor VŠ." Znám lidi, co jsou MUDr., ale 1. stupeň by nedali ani náhodou. Jsou biflovací typy, ale na 1. stupeň prostě nestačí nabiflit se teorii. Takže tak, no.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist