Uceni cizich jazyku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #243831 18.2.2016 11:38

Ahoj holky,
Jak se ucite cizi jazyky? Co vam treba pomaha a co naopak vubec ne? A jak se ucite slovicka? Mam pocit, ze jsem na vsechno desna lama...

  • 18.02.2016 15:07:00 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys18.2.2016 13:22

    Mě na slovíčka vyhovovalo zhotovit si oboustranné kartičky, z jedné strany česky z druhé v jazyce. Když jsem měla čas, dělala jsem si místo českého slova obrázek. Je dobré se neučit moc slovíček naráz, stačí tak 10 denně (víc si toho člověk stejně nezapamatuje), postupně přidávat a pravidelně je opakovat.
    Na vejšce jsem si je nahrávala na mp3, nejdřív české slovo, pak chvíli pauza, abych si ho mohla vybavit a pak pro kontrolu v jazyce. Nahrávala jsem je buď zas po 10 nebo po nějakém logickém celku, po lekci. A pouštěla si je po cestě do školy/ ze školy, někdy před spaním.
    Někomu vyhovuje učit se slovíčka psaním. Takto to dělala kamarádka (na základce to měla nakázáno i od rodičů). Každý den si psala 5-10 slovíček, zhruba 5x každé z nich v daném jazyce.

  • Ahoj mám 40 a také jsem se učila nový jazyk hodně zdlouhavě:)
    Aspoň mě vždy pomáhalo když jsem si třeba 20 slovíček přeříkával třeba ráno další slovíčka odpoledne a další večer, prostě jsem se to učila jako básničku...:-D
    Doporučuji hlavně klidné prostředí třeba ložnici nebo jiný pokoj kde Vás nebude nikdo vyrušovat.

  • Slovíčka se mi nejlépe učili tak že jsem si je psala a u toho říkala nahlas. Jedno slovíčko jsem psala třeba 10x -20x za sebou podle potřeby. Také mi hodně pomohlo koukat na filmy v angličtině s českými titulky později už jen s anglickými titulky a anglickým zvukem. A gramatiku jsem si musela vybarvovat, potrhávat, nalepit obrázek k tématu. Minimálně zvýraznit.

  • zkuste aplikaci do telefonu pro androidy DUOLINGO ... http://www.androidtip.cz/duolingo-naucte-se-anglictinu-i-dalsi-jazyky-zdarma/ ... je fajn i pro začátečníky i pro pokročilé ;-)

  • Rebeca16.5.2016 13:29

    Za mě je u učení jazyků hodně důležitá motivace, bez té to jde hodně těžko. Takže co se slovíček týče, by bylo fajn najít si třeba nějaký filmy/seriály s oblíbeným hercem a sledovat to v originálním znění s titulkama ideálně (v té cizí řeči, pokud jí rozumíš aspoň trochu), nebo třeba snažit se překládat písničky od tvé oblíbené skupiny... takto se slovní zásoba dá rozšířit v podstatě "hrou" hodně dobře.

    Ale úplně nejlepší je na naučení se jazyka možnost vycestovat do zahraničí na výměnný pobyt, jazykový kurz, cokoliv v tom smyslu. To se pak kolikrát dějí zázraky, protože člověku v tu chvíli nic jinýho nezbyde a je navíc v přirozeným prostředí - reálně lidi mluví jinak, než se předvádí ve školách. :) Pokud tedy nějakou takovou možnost máš, rozhodně doporučuji využít.

  • Jojo, to s tou motivací je pravda. Já se třeba začala doučovat angličtinu hlavně kvůli práci. Prvně jako samouk a to mi teda moc nešlo. Tak jsem si řekla, že zkusím nějaké jazykové kurzy. Na https://vox.cz/kategorie/kurzy-a-seminare/ jsem našla jeden, který probíhal online, což mi vlastně vyhovovalo a musím říct, že ten mi hodně pomohl. Třeba s některými slovíčky mám ale pořád problém.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist