Učení bez plen

Otázku položila: dancewomen 29.4.2017 6:41

Holky,jdu si pro rady a typy.Od roka malého vysazuji na nočník,takže cca už 7 měsíců,ale žádná sláva,sám si neříká a povede se Nám jen někdy,stolice úplně výjimečně.Připadá mi,ze chápe,co má dělat,ale prostě nechce:-)Až se otepli,chtela jsem vyzkoušet plinu sebrat. Nějaké typy,jak na to?To mám celý den,jen lítat s nocnikem za ním a sledovat ho?:-)Mám mu nechat holou dupku nebo dát slipky,aby cítil mokro?Díky za Vaše zkušenosti!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mně to přijde jako zbytečná námaha, malýho občas posadím, ale jen sedína směje se. Přitom ví, že do je to kakáč (kákoč :-)) a dělá se tam bak. Ale on neřekne, ani když se pokaká do plíny. Mám to v plánu před léto. Nevím, jestli je to pravda, ale někde jsem slyšela názor, že když dítě chodí četstvě bez plínek a narodí se sourozenec, tak se někdy začne zas počůrávat a přestane si o nočník říkat. Některé děti to umí brzo, ale prostě to má každé jinak.

  • terryk29.4.2017 7:03

    Nevim, esi poradím, u nás byl odplenkovani dlouhej proces. Nechtěla jsem tlačit na pilu, aby se malej nesprajcnul, jak to děti mají v oblibe. V roce jsem ho začala vysazovat na nočník a plenu mu normálně nechávala. V roce a sedmi měsících si začal říkat, že chce na velkou, a občas se i do nočníku vycural. Ve dvou letech už chodil na nočník i na čůrání. Akorát jsem se ho musela ze začátku furt ptát nebo ho cvičně každý dvě tři hoďky na nočník posadit. Tou dobou bylo léto, tak jsem ho nechávala doma běhat nahatyho. Párkrát se počůral, ale hodně brzo pochopil, že to není ono a na nočník začal chodil sám, nebo si i říkal, že chce čůrat. Ve dvou a půl letech byl odplenkovanej definitivně. Dávám mu ji teda doteď na noc, ale už se mu poslední dva tři měsíce žádná nehoda neprihodila. Důležitý je nehody přehlížet, třeba jen říct, že tohle se dělá do nočníku, a úspěchy naopak vychvalovat do nebe:-)

  • Asi na to není zralý. Mně si prcek začal sám říkat ve 20mesicich, velkou dělal jen do nočníku o maličko driv, curani si začal říkat, ale byly nehody.

  • hiuhi29.4.2017 8:23

    Ja jsem v lete sebrala maly plinky a porad jsem opakovala jestli se ji nechce curat a ze by mela jit na nocnik.... Porad jsem pripominala a pripominala a za 2 mesice mi na nocnik chodila bez problemu curat...jo, sem tam se stane nehoda i ted (obcas ji nejdou stahnout ksandy z ramen), ale nebyva to moc caste...
    Pres odpoledni spani (kdyz nahodou usne) mi bez plinky vydrzi, na noc ji jeste ma. A pak kdyz mi pres den prinese plinku - tak ji ji dam, protoze do nocniku kakat nebude ani za nic (a nenutim ji - mivala zacpy az dostavala projimadlo a to pak slo hned ven a bolelo to, tak ji nechavam at se rozhodne kakat sama).

  • janalab29.4.2017 9:06

    Pokud ti nevadi obcas nekde nehoda, tak plinku nedavej, leto je na to idealni. A jestli davat slipecky nebo nechat holou dupku, asi zalezi, jak daleko docura :-D hlavne na to bezte s klidem a nedrz ho na nocniku, pokud nechce :-)

  • alenabartackova29.4.2017 10:26

    Až je dítě připravené, samo si řekne. Já sama dceru zkoušela posazovat, ale na záchod, na nočníku mi sedět nechtěla, a když se něco povedlo, tak spíš náhodou. Tak jsem to nechala být, do školky je ještě stejně čas a jednoho dne přišla, že chce , e e´, ale utíkala k záchodu a na ten od tý doby normálně chodí. To bylo cca na 21 měsících.

  • moje rada je jen to tak zlehka zkoušet, nesnažit se "učit". Oni na to přijdou, až na to budou připravení. Taky záleží, jak je na tom s mluvením, syn v 18 měsících začal strašně rychle mluvit a tehdy si taky začal říkat sám, ač jsme nočník párkrát za den zkoušeli od 10m.
    Pak najednou v roce a půl byl přes den bez plenky, samozřejmě sem tam nehoda, ale třeba na noc to zvládl až teď před 4. rokem

  • Naše malá chodila krásně v roce a půl, sama si i často říkala, občas se povedlo i kakat... Někdy se i sama svlékla a sedla. V listopadu se nám narodilo druhátko a od té doby nic :( Neřekne si, najednou jako by vůbec nevěděla a nic s ní nehne :( Zkusila jsem dávat jí bez plen, všechno možný i nemožný a výsledek nula, prostě ani ťuk a to už je to skoro půl roku. Občas se jí ptáme, říkáme jí kam se to dělá, ale zadaří se vyjímečně a rozhodně si sama neřekne.

  • Tak přidám taky trošku 😃 já malého začala posazovat na nočník asi v roce, vydržela jsem to celkem dlouho, ale nebavilo mě to. Tak jsem se na to kolem roku a pul vykvakla úplně. A jednoho dne se malý probudil, měl 21 měsíců a říká mi aa... A od té doby jsem mu už plinku nedala. Ani v noci. Pár nehod bylo, ale to se stává. :-) tak držím pěsti

  • ivcule129.4.2017 13:34

    Já posazuju na nočník od 10 měsíců, kdy začal sedět. Ze začátku jen na kakání, to tlačí, tak se to pěkně pozná. Když se podařilo, tak jsme to šli spolu vylít do záchoda a při spláchnutí udělali "pápá " , myslím, že se mu to tenkrát moc líbilo a příště chtěl zas. Takhle je na nočníku na kakání bez nehody od nějakých asi 14 měsíců. Sám si neřekne, jde k nočníku a sedne si, bohužel kalhoty sundat zatím neumí, tak musím přiběhnout, svléknout ho a zas posadit. S čůráním je to horší, je mu 19 měsíců, doma ho nechávám už tak 2 měsíce bez pleny jen v tepláčkách. Když jsem mu dala slipečky, tak bylo více nehod, asi měl pocit, že tu plenu má, takže nedávám. Na ven a na spaní se to bez plínky neobejde. Jsou dny, kdy se daří a dny, kdy počůrá patery tepláky za odpoledne, nevím proč. Nejhorší je, když příjde táta z práce a začnou řádit, to ten nočník nestíhá.
    Obecně myslím, že je to o tvé trpělivosti a jeho "rozumu ". Když ale vím, že to umí a počůrá se několikrát za sebou, tak mu vynadám. Ale zas nemá smysl tlačit, taky se mi jednu dobu šprajcnul a trvalo to 14 dní, než se to zas srovnalo.
    Od května ho chci dát na jedno dopoledne v týdnu do školky, a prý se děti hodně učí jedno od druhého, tak jsem zvědavá, co bude.
    Ale stejně je super, že těch plen stačí kupovala tak třetinu, co dřív.

  • Pokud dítě není připravené můžete učit jak chcete a nic z toho. Obě deti jde nevysazovala. Zkusilabhsem v 15.m...nezajem. Pockala jsem po druhých naroz. První do týdne bez oken, druha do tri dnu brh pken...bylo to bez slz, stresu. Stejne budu postupovat i u třetího dítěte.

  • maxice29.4.2017 22:15

    Já malýho nijak nenutila, i babickam jsem to "zakazala" a ve 23 měsících jsem mu na zahradě sundala plenu a od té doby je bez plen... tak 3x měl nehodu,ale vic ne... opravdu, pokud dítě neni připravené, nemá to smysl, naopak bych řekla, že jeto ještě horší a pak delší učení, svagrovy holka, s tim měla problem ještě v prvni třídě, jak byla vystresovana...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist