Ublinkávání

Otázku položila: mirka123 10.2.2013 16:17

Ahoj chtěla bych se zeptat na ublinkávání miminek. Chlaaqpečka krmim um a za 5 dní mu budou 2 měsíce, nidky i moc neublikával až teď poslední dobou.nechávám ho odřříhnout,krásně si krkne někdy i 3x trošku z něho vyteče mlíčko a pak po nějaké té době si zas ublinkne. Je to normální?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,u takto maličkých dětí je ublinknutí častým problémem a taky je to "normální" pokud ti však neublinkává obloukem což by značilo jistý "reflux".Také můžeš mlíčko zahušťovat,aby neublinkával,ale i po zahuštění ublinknout může miminka nemají ten jícen ještě pořádně vyvynutý.
    Např.mně malej skoro 8 měsíců ublinkne sem tam ještě teď a to z normálního jídla,ale opravdu už málokdy.
    Ale pokud by tě to znepokojovalo tak bych se o tom zmínila s Vaší Dr.,ale myslím,že se nemáš čeho moc obávat

  • Mě malý (3měsíce) ublinkával od začátku, ať kojený či na UM. Mě hlavně překvapovalo to, že jsem ho přebalovala 3 hodiny po jídle a chystala se ho nakrmit a on se mi u toho poblinkal :( Doktorce jsem to říkala a ona se ptala zda je to obloukem a to najednou koukám na to své čunče, jak má zase poblinděnou pusinu. Tak doktorka říkala, že to je v pohodě, že to některá mimča mají. Když to není obloukem a není toho litr tak je to OK :)
    Zarazilo mě to zahušťování mlíčka, myslíte že to můžou všechna mimča (bez ohledu na věk) a nebude pak to mlíčko víc sytící?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 526 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist