Tvarování vosku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44094 8.5.2011 21:38

ahoj nevíte jak se dá tvarovat z vosku? kámoška řikala že se to musí vylít ze svíčky do vody studený a pak se stim dá tvarovat ale nevím :) nezkoušel to už někdo,? a taky prý jsou nějaký formy na svíčky :D. kde se dají koupit,nevíte? (mě prostě nějak začly bavit svíčky hmm mmm xD )

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vosk s vodou rozhodně nehoří, netuším jak na takovou blbost může někdo přijít. Formy na svíčky koupíš v každém hobby obchodě včetně vosku, který tě vyjde na pár korun i s knotem. Svíčku můžeš udělat v podstatě z čehokoliv (kelímky, skleničky, jde to třeba i do písku, nebo do šablony z papíru). Obarvíš vost voskovkami, přidat tam můžeš cokoliv (korálky, koření, třpytky, nálepky), ale nejdřív vyzkoušej, jestli je to hořlavé.
    Já kdysi dostala svíčku s kávovými zrny a když hořela, tak ty zrna praskaly a horké kousky padaly dost daleko.

  • Zdravím, dcerka chce pořád vyrábět svíčky. Už jsem to s ní zkoušela, první svíčku lila do role od toaletního papíru a potom si začala vyrábět sama formy z tvrdého papíru. Chtěla by svíčky i prodávat, strašně jí to baví. Bojujeme však s tím, z čeho vyrábět formy, které vydrží roztavený vosk a budou dělat hladký a pěkný povrch?

  • Barborakalova11.6.2021 1:17

    Také jsem kdysi dělala svíčku do role od toaletního papíru. Přítel mi pak nosil i různé velikosti papírových tubusů, že jim to z něčeho zůstávalo v práci. Ve vždy se to však povedlo, protože někdy se do toho papír přilepil. Teď vyrábím svíčky už dva roky a mám na to i odběratele. Nově jsem si před pár měsíci koupila vakuový tvářecí stroj, pomocí kterého jsem schopna si vyrobit vlastní formu.

  • Jak ten vakuový tvářecí stroj funguje? Dá se to někde vidět? Třeba na videu?

  • Barborakalova19.6.2021 7:20

    Nejlepší je, když se podíváte na stránky https://www.nc.cz/ , kde najdete, jak vakuový tvářecí stroj vypadá, ale i videa s tím co dokáže vyrobit a jak přesně pracuje. Není to složité na obsluhu a opravdu na to stačí jakýkoliv vysavač.

  • Leniksolanova30.8.2021 11:23

    Tvarování vosku a výroba svíček patří mezi mé koníčky. Udělala jsem si už několik svíček i barevnách. Důležité je sehnat si kvalitní parafín, aby svíčka dobře hořela. Já ho objednávám z obchodu https://www.tetabeta.cz/17-vyroba-svicek

  • Jé to nevím, že by vosk s vodou bouchal...my vosk lejeme do vody už leta a ještě jsme nebouchli, většinou lejeme na způsob odlévání olova, ale s voskem, je tak nějak dostupnější. Na výrobu nových svíček rozpouštíme vosk ve vřelé vodě v pytlíku, přistrouháme i staré voskovky, po schladnutí novou svíčku ve formičce šoupnem do mrazáku, jdou pak dobře vyklopit.

  • Verunkas18.5.2011 21:44

    Ahojky, mrkni na stránky www.bradova.cz, ale nelí vosk do vody - páleniny a vyhoření je hnedka :(. Vosk a voda je výbušná směs . Můžeš použít kelínky od jogurtů,. skleničky, vykrajovátka a spodek zadělat pomocí alobalu a je mnoho způsobů na tvořební svíček. Přeji tvořená zdar :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist