Trpím na deprese ve 14letech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #67423 19.11.2012 20:00

Ahoj holky.Mám takový problém..občas mě trápí opravdu silné výkyvy nálad....hlavně teda ty špatné nálady.Na deprese jsem asi moc mladá (14 let) ale i tak je to strašně nepříjemné...nemá někdo s tímhle zkušenosti?? nebo jestli nevíte co na to pomáhá....asi je blbost chodit za psychiatrem....co myslíte??

Moc vám všem díky za radu :) proberu to s mamkou a uvidíme

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky jsem si tím prošla, dneska bych řekla že je to puberta a že to přejde. u mě to tak bylo, ale na tvém místě bych si raději někam zašla - pokud máš dobré vztahy s rodiči zkus to probrat s nimi a pokud ne, tak najdi ve svém okolí nějakou jinou osobu které důvěřuješ a raději to řešit dříve nějakou přírodní cestou (napr. homeopatie) než se zbytečně trápit.

  • Plně Ti rozumím, taky si tím procházím a i když mi je 17, tak pořád doufám, že je to dospíváním a hormonama. Nedokáži to vysvětlit ani sama sobě natož abych to měla vysvětlovat někomu jinému. S rodiči bych se o tom vůbec bavit nemohla, nevím proč, ale asi nemáme tak dobrý vztah, a u doktorů jsem teď více než dost, tak se mi k nim nechce. Jedinej lék, který na to mám je, že se zkus zabavit něčím, co Ti nedovolí se trápit a přemýšlet nad těmato věcma. Teda aspoň mě to pomáhá, když jsem v plném vytížení, tak je to v pohodě, ale když se nudím, tak mě to chytá častěji, a zkus taky více věci brát optimisticky a nemyslet jen na to špatný, a i když to není nejlepší, tak si z toho přeber to dobrý a uvidíš, že to bude lepší a ono to časem přejde, musíme doufat :-) taky nechci mít takový přecitlivělý pocity celý život ;-) přeji hodně štěstí :-)

  • Pokud jde o depresi,nebo deprasivní ladění,to muže posoudit pouze odborník.Deprese postihuje dokonce už malé děti.Mému dítěti předepsali lehké antidepresiva v 5 letech.Hezky se srovnal a je to zase on.Svěřila bych se rodičum a oni už by měli vědět jak jednat dál...

  • Nevím jestli myslím to samé co já , ale já tak 2,3 roky zpátky - říkala sem tomu svoje stavy.. Rodičům ani doktorum sem to nedokázala vysetlit... Prostě sem z ničeho nic strašně brečela a necítila sem se být sama bou jako kdybych to nebyla ja .. Měla sem pocit, že když nepudu mezi lidi bylo jedno mezi koho , tak zešílím... Dělo se mi to častěji a častěji nevěděla sem co se to děje a už jen ten pocit " že nejsem normální" to dělalo ještě horší... Doktorka mi předepsala homeopatický sirup proti úzkostem .. Pokaždý když mě to chytlo sem si vzala (mělo se brat 2.5 , ale ja brala 5) .. Uvolnili se mi všechny svaly takže sem neměla třes a nebyla tak napnutá , mozek mi pvoolil a ja nepřemejšela nad tím že sem nemocná nebo nejsem normální a proste uvolnilo mě to ... Ted ti bohužel nedokážu říct, jak se jmenoval , protože ho už nemám .. Vím že tam bylo napáno proti úzkosti ... Obsahoavl drobet alkoholu , bylinky a pamatuju že sem ne ato nesmela brat žádný jiný prášky jelikož by to všechno zveličilo ...
    Snad sem ti aspon trochu pomohla :)

  • A.t.i20.11.2012 18:09

    Ahoj, vůbec ti to nepřeji, ale určitě můžeš mít deprese už i ve 14 letech. Já na deprese trpívala asi od 3 let. Zhruba v 7 jsem začala chodit k psychologovi a od 13 jsem začala docházet k psychiatrovi a brát antidepresiva. Po čase se to zlepšilo, ale zhruba ve 20 jsem u psychiatra skončila znovu a vystřídala několik antidepresiv.
    Zkus se svěřit rodičům, co tě trápí. A zajděte třeba pro začátek k psychologovi. Od psychiatra by tě tam stejně nejspíš poslali kvůli testům. Bohužel řada lidí má vůči psychiatrům předsudky, ale deprese je nemoc jak jakákoliv jiná. Nemusíš se bát, doktor ti určitě pomůže. Jdi tam raději za včas, ať tvé trápení nezajde moc daleko. Držím palce, ať je ti brzo líp.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist