Trošku krve po utírání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #434418 30.9.2022 2:29

Zdravím. Tohle je pro mě trochu nepříjemný problém, ale pro můj klid to sem zdělím. Poslední dobou při utírání konečníku po velké mám občas na toaleťáku trošku krve. Je to opravdu jen trošička. Vždy to tak je když se utírám déle, takže to tam pak mám nejspíš odřené a z toho je ta troška krve. Dá se to nějak řešit?
Je mi nepříjemné se tady o tomhle vyjadřovat, ale snad to chápete.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Může to být prasklá kůže když je stolice moc pevná, to bývá asi nejčastější příčina. Taky tam může být malý hemeroid. Utírat se opatrněji nebo jiným materiálem než tvrdým papírem teď už jsou toaletní ubrousky či umivat vodou .

  • Pokud je krev jasně červená, jde nejspíše o poranění kůže v okolí konečníku nebo hemoroid, tak jak píše uživatelka nademnou:-) pokud by se to opakovalo často, tak bych doporučovala jít k lékaři, většinou ale pomůže dodržovat lepší pitný režim, aby stolice nebyla tak pevná/suchá.
    Vážný problém by byl, kdyby ve stolici byla krev tmavá, natrávená, to by značilo závažnost v horní oblasti trávícího traktu a to potom okamžitě k lékaři. Jinak, pokud jde jak píšu, o jasně červenou krev, věřte, že se to čas od času stává téměř každému, je to fyziologický jev. :-)

  • neber to v zlom, ale tak utri sa normalne a nie 10x radsej sa chod potom osprsit alebo pouzivaj vlhcene servitky urcene na splachnutie

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 186 otázek, kterým se dostalo 271 431 odpovědí a 409 660 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist