Trhání osmiček

Otázku položila: Bývalá uživatelka #184124 2.3.2019 21:54

Dobrý den, chci se s Vámi poradit. Pokud je tady nějaká zkušená lékařka nebo jen někdo se stejnými zkušenostmi. V období začínající puberty mi má zubařka nasadila fixní rovnátka. Nosila jsem je +- 4 roky nahoře i dole. Můj problém byl, moc zubů, malá čelist, křivý chrup. Vytrhly mi horní čtyřky. Po vyndání v mých 22letech, mi řekla lékařka že vytrhneme osmičky na obou stranách, nahoře i dole. Z důvodu malé čelisti a kazivosti. Mám jen obavy aby se mi po vytrhnutí zuby znova nezkřivily. Nyní mám vytrhnuté osmičky na pravé straně, teď mě čeká trhání na levé straně. Lékařka mi řekla, že zuby by se zkřivit opravdu neměli. Máte někdo zkušenosti? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Skúsenosť nemám, ale som trochu prekvapená z takýchto riešení... Mala si naozaj s tými osmičkami problémy? Mne aj napriek veľmi krivým zubom dali vyberací strojček, ten sa totiž dá rozťahovať (tiež som mala veľmi malú pusu). Určite lepšie ako čokoľvek trvalé trhať... Zodpovedný zubár sa snaží zachrániť každý zub... Inak si osobne nemyslím, že sa ti zuby po vytrhnutí osmičiek ešte posunú, už nerastieš.

  • Švagr to měl podobně, taky mu vytrhli osmičky (několik let po sundání). Máš ty osmičky prořízlé nebo ještě v dásni ? Někomu začnou růst osmičky až po 20, a pak to může zkřivit už jednou srovnaný chrup.

  • macicekkajik3.3.2019 7:54

    Ahoj, trhání osmiček se neboj. Většinou se trhají, protože se špatně čistí, že jsou úplně vzadu a tím se začnou kazit a nebo rostou špatným směrem a nebo dělají v puse neplechu. Také jsem měla rovnátka na horních zubech a mám vytrhnuté osmičky. Trošku se zuby posunují, ale rozhodně se nekřivý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist