Třetí kočička

Otázku položila: Anonymní uživatelka #474595 25.4.2023 16:14

Zdravím. Chtěla bych se zeptat, máme 2 kočky, obě samice, vyrůstaly spolu už od mala, je jim 8 let. Je nám nabízeno jedno koťátko a nevíme zda ho přijmout. Jde o to, že se bojím, že by se naše dvě kočky s ním nespřátelily a aby od nás třeba kvůli němu neodešly (obě kočky mají možnost být uvnitř i venku, bydlíme na vesnici). Mám strach, že bychom jim nějak narušili tím dalším koťátkem jejich život u nás. Co myslíte?

Předem děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • la.denisa.la27.4.2023 10:39

    Dobrý den, kočky koťata přijímají daleko lépe než jiné dospělé kočky, záleží i na tom jestli jsou kastrované nebo ne, mění se tak jejich chování. Toto bohužel nikdy dopředu nezjistíte, mohou ho přijmout bez problémů a také ho mohou začít šikanovat. Pak byste museli kotě mít někde bokem uvnitř a nebo se o něj starat, dokud si na něj plně nezvyknou.
    Přímo život jim tím ale nenarušíte, když ho nepřijmou ale nebudou ho šikanovat, tak ho budou třeba jen ignorovat jakoby tam nebylo. Rozhodně od vás ale jen kvůli tomu neodejdou, kočky vědí, kde je jejich domov a pokud se o ně staráte tak ve většíně případů se ho drží.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist