Třesou se mi ruce, co pomůže?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #93481 22.7.2014 14:33

Ahoj holky, měla bych na Vás dotaz a zajímal by mě Váš názor :) Studuju zubařinu a už od střední se mi třesou ruce. Zpočátku to nebylo nějak zřetelné, jen když jsem šla třeba s plnými hrnky kafe, tak jsem si uvědomila, že bych je mohla rozlít, rozklepaly se mi ruce ještě víc - a taky jsem je rozlila :D

Ale čím dýl studuju, čím víc se snažím přijít na to, co mi je, tím je to horší - byla jsem u obvoďáka, dvou neurologů, a diagnóza - esenciální tremor, se kterým se prý nedá nic dělat. Já si ale spíš myslím, že je to psychického původu, když se mi někdo dívá pod ruce, jak pracuji, nebo když mám před zkouškou, mám ukazovat všem, jak s něčím manipuluji... ctím se ve stresu, mám doslova balvan na srdci, ale sama nevím, z čeho je, co mě trápí. Racionálně vím, že mě stresuje škola, jinak v životě jsem nadmíru spokojená. Spíš mám pocit, že můj problém je někde ve "vyšším levelu", na který můj rozum nedosáhne. Opravdu nevím, komu se svěřit do péče, kdo by mi v tomhle směru pomohl. Máte nějaké zkušenosti s konstelacemi?

Děkuju za názory a užívejte léta a prázdnin :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To mám taky, už od malinka se mi třesou ruce, když jsem něco stříhala, tak se báli, abych se nestřihla. Teď půjdu po prázdninách studovat na sestru, tak si říkám, že to bude sranda třeba brát krev. Mě to dělá, když se musím hodně soustředit - abych to ustřihla přesně, abych to nevylila, abych se trefila nití do ouška jehly... Pokud to máš psychicky tak zkus meditační a relaxační techniky, uvolňování stresu, a taky můžeš zkusit doplnit hořčík, ten posiluje nervy a mohl by pomoct. :-) Když máš zpívat před velkým publikem, tak se ti třese hlas, když máš před publikem dělat něco s rukama, tak se ti zase třepou ony. Chce to hlavně klid. :-) S konstelacemi má zkušenost brácha, jemu se to líbilo, ale nevím no. Já jsem taky stresér ze školy, ale upřímně si myslím, že to hodně lidí a ani to nemusí být nikde výš. ;-) Každopádně, jestli to zkusíš a pomůže ti to, tak mi napiš. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist