Tréma!!!

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40619 25.2.2011 18:26

Ahoj womenky,
potřebovala bych poradit něco účinného na trému. Příští týden mám v nové práci představení před celou firmou - všechny pobočky, je to v hotelu. Jsme hrozná trémistka, musím se představit cca 2 minuty. Znáte nějaké účinné tabletky, bylinky, homeopatika prostě cokoliv, abych se dokázala sklidnit? Vím, že budu strašně nervózní, protože tam budou budoucí šéfové a kolegové a nechi si zkazit první dojem. A už teď nespím :o(
Děkuji všem!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, chápu naprosto Tvoji nervozitu, taky jsem před dave trémista, akorát si myslím že není dobré řešit to nějakými tabletkami nebo tak, nevíš jak moc by Tě utlumily, aby z toho nakonec nebyl kvůli tišícím prostředkům trapas.
    Co teda pomohlo vždycky mě, tak udělat vše pro to, abych dobře vypadala, abych se cítila pohodlně v oblečení, abycvh nemusela být například nervózní z toho, že mám sukeň, na kterou nejsem zvyklá...to trému akorát podpoří. Dobře rozvaž pohodlné oblečení, hezky se nalíči, krásně se učeš, ayb ses opravdu cítila příjemně a pohodlně.
    Léky bych opravdu nevolila, pokud na ně nejsi zvyklá.

  • Simea25.2.2011 18:48

    Poradne se pripravit, nekolikrat si to zkusit, jak pise Petilka, strucne bodiky.. nejlepe na nejakou tvrdou karticku, papirky susti..

    Mela bys predtim mluvit, aby se ti nestalo ze tam prijdes a zacnes vydavat takovy skripavy zvuky u prvni vety.. Klidne na zacatku rekni ze mas tremu, trochu se to odlehci.. a tak.
    Asi vis, kde te to tak zhruba ceka, jestli te treba nekdo upozorni, tak ten pred tebou domluvi a jdes ty (tohle mi dost pomohlo).. tak zhluboka dychat a snazit se na nic nemyslet.. odpoutat se od toho.

    Loni jsem na prezentace mela ve skole predmet (jeden z mala prinosnejch).. soucast ukonceni bylo vystoupit pred celou poslucharnou, na mikrofon.. Ja prezentace z duse nesnasim, nikdy jsem neomdlela, ale nemela jsem k tomu moc daleko. Ale profesor, co jsme ho na ten predmet meli, rikal, ze kdyz tohle absolvujes, tak se ti rozsiri mantinely.. a mel pravdu. To co si ted dovolim bez pripravy, jsem si predtim nedovolila, kdyz jsem to mela naucene nazpamet. :)

    Takze jedine zkouset, zkouset a zkouset.
    Drzim palce :)

  • Být připravená je nejlepší "lék" na trému. Pak se nemusíš tolik strachovat, že se něco nepodaří. Mně pomáhalo např. něco žmoulat v ruce (kancelářská sponka mi vždycky stačila :) a dívat se sice do davu, ale né na konkrétní obličeje, spíš jakoby jim nad hlavu :)

  • příprava je hlavní věc, aby se člověk nezamotal do nějaké nečekané situace. 2 min je hrozně málo, to stačíš říci jen pár vět. Po prních 30 sekundách to z tebe spadne, neboj. Připrav si, co chceš říci a několikrát si to přeříkej před zrcadlem. Odkud přicházíš, co jsi dělala v předchozích firmách a je dobré přidat i něco osobního, lidi to mají rádi. Nebo nějaký vtiip, abys to odlehčila. Kdybys to měla delší, tak si můžeš připravit i nějakou prezentaci v power pointu třeba s fotkami, dělali to tak moji bývalí kolegové - a bylo to dost dobré, lidi koukali na fotky a moc nevnímali to, co ten člověk říká. ale záleží na příležitosti - ty fotky jsou lepší pro neformální setkání.
    já papírek s textem nedoporučuji, vypadá to blbě, když se člověk jen představuje, ale jestli ho budeš muset opravdu mít, tak napsané velkým písmem! v nervozitě člověk malé písmo nepřečte!
    držím palce
    L.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist