Trauma z operací

Otázku položila: Anonymní uživatelka #392652 17.1.2019 20:09

Jak přemoci trauma z operací? Byla jsem v roce 2004 na mandlích a roura s plynem a 24 hodin zvracení do strhání. Denně se mi zdá o tom a bojím se že nastane další taková operace. A je takový i porod nebo snad i horší?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack17.1.2019 20:31

    Jde o individuální záležitost a vnímání bolesti každého z nás. Co dělá problém tobě, snáší jiný snadno a naopak.

  • buccaneerka217.1.2019 20:49

    Přirozený porod není operace, takže bych si to vůbec nespojovala. K porodu můžeš mít vlastní porodní asistentku, která ti se vším pomůže.

  • WojKa18.1.2019 8:16

    Vůbec bych nesrovnávala operaci a porod. Spontánní porod je úžasná věc, sekce(byť to operace je) už trochu míň, ale oba stojí za to. A opravdu, jestli máš trauma ze zákroku, který byl proveden před tolika lety, vyhledala bych odbornou pomoc, jak píše kolegyně výše.

  • absolvovala jsem dvě operace - sekce a slepák v anestezii a nikdo mně nenechal zvracet do úmoru. po císaři při prvním náznaku o zvracení přiběhla pohotová sestřička a píchla mi injekci a zvracení okamžitě ustalo, při slepáku jsem zvracela asi 2x než mi sestřička něco píchla a byl taky pokoj.
    taky je podstatné před tou anestezii nic minimálně nejíst (nejedla sem více než 12h), je lépe i nepít.
    ale zvracení rozhodně nebylo způsobeno špatnou anestezií nebo strachem (nebála sem se ani v jednom případě a ještě byla schopná s lékaři žertovat). je to prostě někdy reakce těla na anestezii a ne každý to zvládá dobře.
    bylo chybou, že ti v době, kdy jsi tak úporně zvracela někdo nějakým vhodným lékem nepomohl, ale je potřeba s tím ted pracovat s odborníkem. přirozený porod není problematický, ale někomu u něj může být z kontrakcí taky špatně, záleží na citlivosti.

  • macicekkajik18.1.2019 8:30

    Ahoj, v dnešní době ti nabídnou jinou anestezii, která na tebe nemusí mít takový vliv jako uspávání plynem. Byla jsem na revizi a dali mi něco do žíly a když jsem se probudila, byla jsem jen malátná a v pohodě jsem se z toho vyspala. Psychika strašně moc ovlivňuje vše. Před operací jsi se také určitě bála a tělo na anestezii takto reagovalo. Tak ti ještě napíši reakce holek na tu samou anestezii při revizi. Holky, které se bály a nebyly uvolněné, jednak jim nemohli napíchnout žílu a tím pádem ji mohli napíchnout špatně, že je to bolelo a za druhé anestezie neměla takovou účinnost a během revize a nebo těsně po ní se holky vzbudili, protože tělo proti tomu bojovalo. Psychika je velká čarodějka a důležité je s ní pracovat, aby jsi se přestala bát ať už sama či s odborníkem. Poradila bych zají za kinezioložkou/gem, který ti s tím pomůže.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist