Trápení s expřítelem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34642 9.4.2011 9:27

Holky, před půl rokem se se mnou rozešel přítel bez udání rozumného důvodu. Nikdo v našem okolí nechápal, proč to tak je. Lidé nás brali jako hotový pár a za pár let se snad čekala i svatba. Chodili jsme spolu 4,5 roku. Ve vztahu jsme neměli nějaké problémy, které by stály za zmínku. Pokud si myslíte, že za rozchodem je jiná holka, tak není. Vím to od něj i od našich společných známých, protože s nikým nechodí. Prožili jsme spolu hezké i těžké chvilky, když on těžce onemocněl nebo mně umřela babička. Podrželi jsme se navzájem a byli si oporou. Asi necelé tři měsíce po rozchodu, který tedy aspoň pro mě byl jako muka, jsem si myslela, že už mám tuto minulost vyřešenou. Jenže mi napsal, že se s tím rozchodem asik unáhlil, že mu ruplo v bedně. Když jsme se spolu setkali na facebooku, tak naše rozhovory sklouzly k trošku erotickým diskusím. Ale proč mě to trápí teď. Před třemi měsíci jsem začala chodit s mým nynějším přítelem, který je moc hodný a já ho mám moc ráda. Jenže jak můj expřítel napsal, že rozchod byl hloupost, tak od té doby se mi o něm zdává a myslím na něj. Na to jaké to bylo, jaké to mohlo být. V těch snech vím, že spolu nechodíme, ale chováme se k sobě hezky, jako bychom spolu opět začali chodit. Po těchto snech je mi vždycky divně. Osobně jsem mého expřítele potkala jenom jednou a to na pár minut. Je mi nepříjemné se s ním vídat osobně, i si s ním psát. Přerušit komunikaci s ním nemůžu, protože vůči němu mám ještě pár závazků.

Ale ty sny i myšlenky mě trápí hlavně vůči mému nynějšímu příteli. Cítím se jako bych ho těmi sny i myšlenkami podváděla, jenže zbavit se jich nemůžu. K expříteli se vracet nehodlám a mého nynějšího přítele mám opravdu hodně ráda. Co chodím s mým nynějším přítelem, jsem komunikaci s expřítelem omezila na opravdové minimum, tak jednou za měsíc. Poraďte mi, jak se těch snů zbavit, zapomenout a žít konečně spokojeně. Nejsem už pubertou zasažená, je mi 22 let a myslím si, že už to mám v hlavě celkem urovnané, ale ty noční můry jsou strašné. Budu ráda za jakoukoliv radu :-)

Děkuji vám všem za vaše odpovědi holky. Myslela jsem si, že jsem v tom sama. Zkusím vyzkoušet to, co jste mi poradily a snad už bude dobře :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já jsem prožila něco podobného.. ty sny se ti zdají jen protože na něj pořád myslíš- sny jsou vždy odrazem našich myšlenek !!! mně se také zdály pořád sny o expříteli a když jsem na něj přestala myslet, tak sny časem přestaly také... já být tebou, tak zůstanu s nynějším přítelem, protože ti to může udělat znovu.. a ty budeš s ním ve stresu a budeš přemýšlet a bát se, že ti to zas udělá...

  • Ahoj, s předchozím prtnerem jsem měla to samé. Jak jsem s ním byla, párkrát jsem myslela na toho před předchozího. Toto musí vyšumět samo. Zapomíná se na to těžko, ale v tomto rada není. Prostě bud silná a nijak si to zkus nepřipouštět :)

  • Ahoj,

    já myslím, že nemusíš mít žádné výčitky. Píšeš, že byses nechtěla ke svému ex vracet, takže je to jen o tom, že to prostě časem přejde. Za sny a myšlenky nemůžeš, žila jsi s ním celkem dlouho, to je normální..
    Tak si nic nevyčítej, zaměř se na svého nynjěšího partnera a bude líp :-)

    Mě v tomhle pomáhalo vzpomenout si na to, co mi vadilo- u tebe by to mohl být ten nečekaný rozchod. A vzpomenout si, že to nebylo jednoduchý.. prostě nevysnívat si jaké to bylo a mohlo být.. a vnímat, jak tě to posunulo a jaké to je teď..

  • I když je to asi hloupé, ale já když vzpomínkama mířím ke svému bejvelému, napsala jsem si na jeden papír vše, co mi na něm vadilo - a že toho bylo. Vždy si to přečtu a řeknu sama sobě: "Doopravdy bych chtěla být s TAKOVÝM člověkem?!" A odpovím si sama sobě že "ne" samozřejmě. Většinou to pomáhá uvědomit si tu realitu, jak všechno doopravdy bylo, protože když na něj vzpomínám, tak jen v dobrém a trápí mě to. Pak si přečtu ten papír a vše je (většinou) v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist