Trable s přítelem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #323588 21.6.2021 18:41

Ahoj, jdu si sem pro radu od zkušenějších. Mám o 12 let staršího přítele, který má dceru. Máme ji jednou za 14 dni, vždy na 5 dni v kuse. Mně je 23, malé neni ani 10. Kvůli ni jsme se s přítelem přestěhovali do baráku, který patří mým rodičům aby měla svůj pokoj. Maximálně se ji vždy přizpůsobuji, starám se o ni, vozím ji do školy, vařím a dokonce i nakupuji oblečení, když je potřeba a to všechno při své práci, kdy si nemohu dovolit žádnou dovolenou a makam klidně i 10 hodin denně. Přítel si měl s bývalou domluvit termíny dovolené, což udělal, ale nyní se nám naskytla možnost jet v termínu, kdy má mít dceru na dovolenou. Dcera měla jet původně s námi, jenže se situace změnila a neni to možné. Přítel se k tomu postavil tak, že tedy nepojede a já mám jet na 14 dni sama (jedeme jeste se známými). Když jsem se ho ptala, zda se alespoň pokusil to nějak vyřešit, řekl ze to nemá cenu, že to určitě stejně nepůjde a že tedy když nemůže dcera jet, tak s ni pojede sám. Na mě se úplně vyprdnul. Já jsme zkoušela ještě hledat nějaké způsoby, jak by to mohlo jít prohodit atd., ale přítel se o tom odmítá bavit, respektive odmítá se bavit se svou Ex ohledně přehozeno termínu. Já jsem mu říkala, jak se cítím, že se mu a jeho dceři vždy maximálně přizpůsobim, ale on když jednou něco nevyjde, tak se na mě úplně vyprdne i přes to, že to je naše jediná možná dovolená v roce. Já v práci více dovolené na takovou dobu nedostanu. On říká, ze své dceři nebude lhát a řešit to odmítá. Tak co si o tom mám myslet ? To jsem mu tak u zadku, že mu nestojím za to aby se alespoň pokusil ? Co si prosím o cele této situaci myslíte vy ?

Ad.2- jsme spolu přes rok a jeste mi nikdy neřekl, že mě miluje. Nikdy za mnou nepřišel a neřekl že mě má rád. Vždy jsem to začala já. Já jsem mu to taky neřekla, ale už několikrát jsem mu říkala, ze pro mě hodně znamená a mám ho strašně moc ráda. On ale ne. Když jsme spolu byli 4 měsíce tak psal v opilosti své Ex, že ji miluje a vždy bude. Já jsem mu to odpustila….

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prepáč, ale podla mňa je pre neho jeho dcéra jednoznačne pred tebou. Vyzerá to dokonca tak, že to nemá s ex jednoznačne doriešené. Prepáč, ale keď partner napíše bývalej, že ju miluje a vždy bude... Tak ty si mu to síce odpustila, ale dá sa na to zabudnúť? O čom to svedčí? Podľa mňa to nie je na odpustenie, proste len vyjadril co cíti.... A to je na tom najhoršie. Obávam sa, že ty v tomto vzťahu tahas za kratší koniec. Preboha, ved je chlap, on by sa mal o tebe snažiť... Ste spolu sotva rok a ty stále robíš ústupky... Co bude za pár rokov? Je mi ľúto, ale myslím si, že on ta nemiluje. Keď nie je pre teba ochotný ani len sa pokúsiť dohodnúť s bývalou. Ale evidentne mu to takto vyhovuje a ani sa mu necudujem... Otázne je, či aj tebe. Skus o tom pouvažovať.

  • Francy21.6.2021 20:18

    A nemáš pocit, že jsi jen skvělá 'náhradní máma', co se mu skvěle postará o dceru, poskytne bydlení apod? Plány se samozřejmě mění, dcera u něj vždy bude na prvním místě, ale aspoň by se mohl pokusit dovolenou nějak skloubit, aby vyhovovala všem ne? Když se ani nesnaží 🤷‍♀️ Jinak někdo na slovní vyjádření lásky není, vyjadřuje ti ji nijak? Dárky, pozorností apod? Na to je dobrá knížka 5 jazyků lásky.

  • Nemá dořešen vztah z ex. Proto se jí vyhýbá, cokoliv řešit radši neřeší. I to te ji napsal, že ji miluje...at už je to v opilosti ( kdy je člověk nejpravdivejsi ).
    Řekla bych mu, ze si přejí aby to vyřešil. Že si prejes jet s nimi, ne sama. Asi víc na city než nějaký tlačeni ( to na chlapy nefunguje ) , zkus to případně přes dceru když spolu vycházíme. Aby tě u tatínka podpořila, že si chcete užívat spolu na dovolené.
    A je to jen můj názor, chtělo by se zamyslet jestli tento vztah vůbec někam vede. Abys neutráceli čas někde, kde to je o nicem.
    Měla jsem vztah se starším o 10let, měl dve dcery. Pro ty se mohl rozpulit, nic nebyl problém ať už peníze či drahé věci. Jak šlo o mě a pomoc mě, tak byl vždy problém. Ztratila jsem tak hodně let.... tím nechci říct, že je to u vás stejne ( s tou dcerou ) ale spíš s tím přístupem k tobě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 513 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist