Toužím po dítěti-není s kým

Otázku položila: Anonymní uživatelka #78273 29.10.2012 7:01

Dobrý den,
je mi 33 let a stále ještě nemám partnera,rodinu.Dítě bych si přála,ale nechci dítě ze spermobanky.Jak byste si pořídily mimčo vy holky,kdyby vám bylo přes 30 let a neměly partnera?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mela sem to stejne...nebylo s kym...tak sem si udelala profil na stesti.cz a nasla sem si partnera tam, za pul roku sme planovane otehotneli a pak se i vzali..zda se ze to vyslo, zkus to taky...nejvic mi ale pomohlo to, ze sem tohle predtim prestala resit...v podstate sem to skoro vzdala a najednou se objevil....drzim palce

  • lulatko29.10.2012 9:37

    Na tuto otázku Ti bohužel odpověď nedám, jen bych podotkla: když jsi sama, dítě ze spermobanky mít nemůžeš, ani kdybys chtěla. Tedy ne v ČR, legislativa to zatím nedovoluje. Na umělé oplodnění (i spermatem dárce) mohou pouze partnerské páry (kdysi dokonce museli být manželé). Takže kdyby Ti šlo jen o dítě bez partnera, máš možností několik: buď si ho "vyrobit" s někým, kdo by do toho šel s Tebou přirozeně, nebo by byl ochoten hrát Tvého partnera v centru asist. reprodukce a Ty se nechala oplodnit jeho spermatem (případně spermatem dárce, kdyby na tom byl dotyčný špatně) - tím bys obešla nutnost se s někým jednoduše řečeno vyspat. Nevím, jak jsou na tom ženy bez partnera co se týče adopcí, nebo jestli si adoptovat dítě může rovněž jenom partnerský pár. Další možností krom adopce je pěstounská péče.
    Omlouvám se, že jsem to možná napsala tak natvrdo, ale jiné možnosti (alespoň já) prakticky nevidím. :( Na Tvém místě bych ale nevěšela hlavu, zatím pořád máš čas a co Ty víš, jestli se ten pravý neobjeví třeba zítra. ;) Třeba moje sestřenka na něj narazila až v 38 a dítka se dočkala v 39. Tak držím palce!

  • Jedna paní z mého okolí na tom byla stejně. Každý rok starší, normální chlap nikde..........Tenkrát se "domluvila" s kamarádem, že ji poskytne svůj genetický materiál ale nebude nikde figurovat jako otec. Narodil se chlapeček a tím se jí splnil její sen. Třeba někdy najde i toho normálního chlapa.
    A ted podobnou věc řeší i moje lesbická kamarádka. Prý zatne zuby a bude to muset vydržet. Ale za to dítě ji to stát bude :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist