Tipy na obědy

Otázku položila: Martasek89 16.8.2011 10:03

Holky, prosím poraďte, dochází mi nápady na obědy :( Jaká jsou vaše oblíbená jídla ? Nebo co rády vaříte a co si rády dáte ? Klidně připište i oblíbené dezerty a sladké věci :) Můžete připsat rovnou i na všechno recepty, budu moooc ráda, děkuji ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Osolené kuřecí nudličky namočené ve škrobu a vejci, osmažené se zeleninou (paprika, pórek, cibule) dochucené sójovkou a worchestrem...říkáme tomu čína :)
    Nebo miluju papriky plněné sekanou s bramborem, domácí langoše...

  • Verousek8916.8.2011 10:19

    Já mám ráda maso na smetaně. Je to jednoduchý, rychlý a chutný. Naklepeš vepřové maso, osolíš, opepříš. Nakrájíš syrové brambory na hranolky, plátky (jak chceš). Do pekáče naskládáš maso, na to brambory, osolíš, zaliješ smetanou (31%) a dáš péct na 230-250°C až je smetana vypečená (ale je to zhruba 45-60 min). Tento recept se dá ještě obměnit tím, že pod maso a brambory dáš ještě na kolečka nakrájenou cibuli a až vše společně upečeš, tak jen na závěr posypeš nastrouhaným sýrem a necháš v troubě dojít (nechat rozpéct).
    Z dezertů mám ráda Be-be řezy, nebo mám taky ozkoušenou koňakovou bábovku :) Kdyby někdo měl zájem, tak recept klidně připíšu.

  • Já ráda dělám různé takové ty omáčky od Maggi, co se zapékají s masem, s těstovinami apod. ... je to jednoduché že to zvládnu i já :D
    Pak si ráda uvařím i polívky, gulášovou a bramborovou mám nejradši :) taky čočkovou
    A asi nejvděčnější jsou pro mě těstoviny, buďto na sladko s mákem a cukrem, nebo na slano s rajčatovým protlakem, sýrem, kečupem... :) Občas se tam dá přidat i maso a zelenina a je to dobré...
    Jo a ještě miluju rajskou, to je asi taková klasika. :D
    A z těch moučníků - sladké mám nejradši tohle: http://www.recepty.cz/recept/ananasova-pohadka-145141#detail nedávno jsem to pekla poprvé a bylo to fakt výborný, doporučuju! ...no a ze slaných doma děláme to, že se vyválí listové těsto, namaže se tenkou vrstvou hořčice a kečupu, narovnají se plátky šunky a sýra, sroluje, nakrájí na malé "šnečí ulity" a zapeče :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist