Tip na oběd

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48606 6.12.2011 10:10

Nemáte nějaký tip na rychlý oběd ? Něco z těstovin, nebo brambor (rýže byla včera :-)), ale nedostanu se do obchodu, takže musím využít suroviny, co jsou doma. A aby to bylo bez masa. Děkuji za jakýkoliv tip.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek896.12.2011 10:38

    Já dělám zapečené brambory, které se skládají pouze ze 3 suroviny - brambory, nějaký salám, vejce. Uvařím ve slupce brambory, až jsou uvařené, tak je oloupu a nakrájím na plátky. Pak vezmu zapékací mísu, vymažu olejem, naskládám polovinu brambor, na to na kostičky nakrájený salám a na kostičky nakrájené natvrdo uvařené vejce, naskládám druhou polovinu brambor, osolím, pokapu trochou oleje a dám do trouby zapéct. Peču to na 250°C tak dlouho, dokud to nemá takovou zlatavou krustu (odhadem tak hodinu). Při pečení to občas zamíchám a pokud je to hodně vysušené, pokapu ještě trochou oleje.

  • co se týče těstovin, pokud máš doma maso, tak můžeš udělat zapečené těstoviny, nebo pokud máš doma sýr, tak těstoviny se sýrovou omáčkou - jen tav. sýr, mléko a popř. třeba niva a bazalka :) rychlé a chutné. Z brambor pak pečené brambory zalité smetanou a posyp. sýrem :) to milujem, dá se to vážně jíst samotný

  • Bramborák mužeš i bez vejce...už se mi stalo že jsem ho tam zapoměla dát..neboj,

  • Já jsem kdysi dělala těstoviny a k tomu jsem podusila zeleninu, co jsem měla čerstvou nebo mraženou), zalila smetanou a do toho dala strouhaný sýr, jenže už si nepamatuji kolik smetany a kolik sýru, pak jsem to smíchala s těstovinami a bylo to dobrý a rychlý. Ale chce to odhadnout kolik čeho, nebo něco na tento způsob.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist