Tip na knížky

Otázku položila: A.t.i 5.12.2017 22:01

Holky, nemáte nějaké tipy na knížky pro kluka cca 4 roky? Dnes mi strčil pradědeček 1000,-, abych klukům koupila pro něj něco na Vánoce. Všem už jsem dala tolik tipů, že už mne vůbec nic nenapadá. Staršímu synovi bych koupila další díly Deník malého poseroutky. Tak jsem si říkala, že i tomu mladšímu nějakou knížku, ať se nehádají, že ten má to a ten zase to. Přečetli jsme toho už hodně, tak nevím, co ještě nemáme. Potrpím si spíš na tu "hodnotnější" literaturu, takže máme přečteno spoustu knížek typu Víla Amálka, Bob a Bobek, Pohádky z mechu a kapradí, Chaloupka na vršku, Dášeňka, Z deníku kocoura Modroočka, Pohádky bratří Grimmů atd. Vyloženě Němcová a Erben ho zatím moc nebere. Moc nemusím knihy, kde je přes celou stránku obrázek a k tomu pár holých vět.

Tak jsem nakonec vybrala z vašich tipů O mašinkách a Pohádky skřítka Medovníčka. Ač i ostatní vypadaly zajímavě, tak v knihkupectví, do kterého se chystám, je neměly. Lákal mne nejvíc Sedmilhář Josefík, bohužel nebyl skladem, tak třeba příště. A u toho Medovníčka si říkám, že je tam spousta dalších dílů, takže kdyby to mělo u Milana úspěch, tak aspoň příště nemusím přemýšlet, co mu pořídím.:-) Všem moc děkuji za rady.:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko5.12.2017 22:33

    Četli jste příhody skřítka Medovníčka? Je několik dílů a jsou to fakt pěkné příběhy z přírody o včelkách, zvířátkách. Tak na čtení před spaním akorát. Jinak taky jsem na klasiku.
    Dále mohu doporučit knížky od Daniely Krolupperové, zejména Sedmilhář Josífek či Josífkův pekelný týden. Má i další hezké příběhy pro děti, stejně tak spisovatelka Ivona Březinová.
    Pokud má rád básničky, opravdu povedené a vtipné jsou od autorek Eichlerová, Havlíčková - Kouká Mína do komína či Já mám v krabici cukr a krupici. Jsou to sice jakoby logopedické, ale bavíme se i my dospěláci, navíc jsou hezky ilustrované.
    Něco poučného či výpravného - letos jsem narazila na nádhernou knížku Včely od Piotra Sochy. Velké krásné ilustrace a poučná tak akorát pro děti, spousta zajímavostí. Vděčná je i knížka Silvie Sanža - Vyber si své povolání. Loni jsem pod stromek pořizovala knížky/leporela o mravencích a včelách s modelem úlu/mraveniště - Jitka Petřeková: Mraveniště a od té samé autorky Včelí úl.

  • buccaneerka25.12.2017 22:40

    A nezajímají kluky nějaké encyklopedie? Beletrie je určitě super, ale dneska jsou i parádní encyklopedie - vesmír, zvířata, lidské tělo, auta a jiné vynálezy...

  • Já se vtírnu s dotazem :-)
    Chtěla bych nějakou knihu pro holky na čtení před spaním.Díky

  • Pokud pohadky, tak se primlouvam za skritka medovnicka, z tech starsich treba kvak a zblunk jsou kamaradi.
    Ale jinak teda mi hodne kupujeme encyklopedie a naucne knizky. Lidske telo, zvirata, vesmir. Od ctvrtka bude zase neco takoveho v lidlu a kniha je ani ne za stovku

  • whitehorse16.12.2017 8:40

    Víta měl ze školky na přečtení http://www.advent-orion.cz/knihy/o-hvezdickach-a-skritcich a taky pěkné. poučné a návodné pro děti aby se naučily rozeznávat co je dobré a co ne.

  • Danda20156.12.2017 8:50

    ..nám se kromě toho co píšeš líbily... Příhody včelích medvídků a O mašinkách-Jiří Kahoun,
    Autíčko Tút - Hana Lamková (to je sice od 6 let, ale četli jsme už ve 4-5 letech)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist