Tip na indukční nádobí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394416 3.4.2019 21:53

Dámy, které máte doma indukční varnou desku, nemáte dobrý tip na nějakou sadu hrnců? Budeme mít novou desku, nádobí na indukci nemáme žádné, takže potřebujeme koupit všechno, ale ani nevím, co využiju. Zřejmě nějaká velká pánev, tenká pánev na palačinky, hrnce všech velikostí. Samozřejmě si umím najít na netu, ale našla jsem kdeco. Máte například zkušenost s těmi hrnci s odepínací rukojetí, které můžete dát z plotny rovnou do trouby? Nebo je lepší koupit klasiku s uchy? Využíváte spíš úzké vysoké hrnce, nebo nízké široké kastroly? Na indukci to prý musí odpovídat velikosti té plotny, nesmí být menší než ta hřející plocha.

Tak budu ráda za tipy nebo sdílení, co používáte vy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • janalab3.4.2019 23:59

    Normalne hrnce Tescoma, na indukci ale treba funguji i obycejne stare "plechacky" (hrnky).napred vyzkousejte, co z toho co mate doma bude funkcni, pak teprv porizuj, spousta veci na indukci funguje. A panev treba z Ikei.

  • wirna4.4.2019 10:26

    Nám doma sedělo 80% nádobí, nejlepší vyzkoušet to co máš. Až podle toho co nebude fungovat dokoupit chybějící. Značku jsme neřešili, cokoliv co bylo na indukci a odpovídalo představě o velikosti...

  • Mám obyč hrnce i pánve z Ikey (nějaká sada za pár kaček), které jsem si koupila na zkoušku a mám i celkem drahé nádobí (myslím Tescoma nebo tak něco) a paradoxně využívám nejvíce nádobí z Ikey :D

  • bestie4.4.2019 8:38

    Na indukci funguje všechno, co je magnetické, takže třeba i litina, ale nefungují staré nerezové hrnce, které mají jen jednu vrstvu. Jinak to nádobí podle mě právě může být menší než plotýnka, protože ta plotýnka hřeje jen tam, kde přijde do styku s nádobou.
    Taky jsem tápala, co pořídit, a nakonec jsem vybrala sadu Tefal Hero a k tomu dvě pánve Tefal TalentPro - jednu menší 24cm, a jednu 30cm, kterou jsem musela předat dál, protože byla moc velká (mám dvě indukční a dvě plynové plotýnky a vedle toho plynu se ta 30cm prostě nevešla), tak jsem pořídila wok 28cm. Ty pánve jsou opravdu super, nic se na nich nepřichytí a při smažení stačí minimum oleje. Hrnce mi zatím stačí, možná časem přikoupím ještě nějaký střední a naopak jeden hodně velký. Hrnce můžou do trouby do 180 a pánve asi do 175 stupňů. O těch se sundavací rukojetí jsem taky uvažovala, ale nakonec jsem usoudila, že by mě to přecvakávání asi otravovalo.

  • Risu4.4.2019 9:05

    Mame Tescomu, Tefal, Ikeu a Thomas :D

  • sono24.4.2019 21:02

    Nemusí. Toto je práve vyhoda, že aký veľký hrniec taká plocha sa ohrieva. Teraz sú všetky hrnce na indukciu, záleží len od peňaženky. Panvice mám kameninove, s tým povrchom, tiež to je podľa peňaženky. Všade sú znaky či hrnce na indukciu pojdu. Ja mám aj lacnejšie aj drahšie, lacnejšie len na ohrev atd drahšie s hrubým dňom, kuchtu pre rýchle varenie.

  • Ahoj, doporučuju zajet do IKEA, mají tam velký výběr a fakt kvalitní. My jsme to měli podobně, jen jsme to nepromysleli dopředu, takže jsme se nastěhovali a zjistili, že nemáme na čem vařit :-D Samozřejmě jsme byli po stavbě a stěhování dost vytřískaní, takže jsme si na hrnce vzali půjčku před výplatou a druhý den jsme pro ně jeli. Konkrétně jsme si ji našli tu: https://www.ferovepujcky.cz/pujcky-pred-vyplatou :)

  • Juliesadkova5.11.2021 21:06

    Konečně máme doma novou kuchyni a já bych chtěla i nové vybavení. Můžete mi poradit, jaké vybrat nové nádobí do kuchyně?

  • Pavcazao8.11.2021 19:30

    Hledáte kompletně nádobí do celé kuchyně? Já jsem nedávno kupovala hrnce, pánve, formy na pečení a další drobnosti a jsem moc spokojená.

  • Juliesadkova9.11.2021 22:58

    Odkud jste to všechno kupovala? A jste spokojená s tím co jste si nakoupila?

  • Pavcazao11.11.2021 12:43

    Vše jsem vybírala z internetového obchodu https://www.doleo.cz/ , kde mají na výběr kvalitní nádobí za pěkné ceny. Mají tam dopravu nad 3 tisíce zdarma a u každého produktu uvedeno, kdy může dorazit, takže za mě opravdu super.

  • Rybicka8517.10.2023 12:47

    Kupovala jsem nádobí na i-domacipotreby. Většinu teda od Berlingerhausu. Za mě super, nepřilnavé a moc hezky provedené. Navíc mají na výběr i sady, což mě přijde lepší i cenově. Zbytek jsem dokupovala potom postupně. Je to na všechny tipy povrchů, takže i na idukci. :)

  • Karla56467.2. 22:59

    Dobrý den, co se týká nádobí pro indukční varnou desku, mám několik tipů a zkušeností, které by vám mohli pomoci při výběru. Mám ráda hrnce s odepínacími rukojeťmi, které můžu dávat z plotny hned do trouby. Pokud máte rádi palačinky, tak to jsem si pořídila titanovou pánev, na které se mi palačinky pečou jedna báseň. Jaké máte rádi vy nádobí?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist